-->
20.04.2024

Πάνος Σκουρλέτης: Πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το τρολ Πεν Νταλαούρα

Μετά τη διπλή επίθεση από το τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τις σχεδόν εμμονικές αναφορές του ονόματός του από συγκεκριμένους λογαριασμούς στο Twitter

Ζήτημα εξυγίανσης του δημόσιου λόγου συνολικά αναμένεται να θέσει ο πρώην υπουργός και Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στον απόηχο της κλιμακούμενης στοχοποίησης που δέχεται από τα τρολς του Διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.

Σημειωτέον ότι οι αποκαλύψεις του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για «παράκεντρα» και «υπόγεια με στημένο μηχανισμό» δεν αφορούν μόνο στις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς σε ενυπόγραφα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τη δράση συγκεκριμένων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα σε βάθος τουλάχιστον τριετίας, με αποκορύφωμα τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ και την ακραία επίθεση εναντίον του.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σκουρλέτης έχει επισημάνει στο δημόσιο διάλογο την οριζόντια δράση των τρολς στην εγχώρια πολιτική ζωή, είτε αυτά αναπαράγουν τη γραμμή της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε απηχούν μια ακροδεξιά ρητορική.

Ήδη, η σχεδόν εμμονική αναφορά του ονόματος του κ. Σκουρλέτη από συγκεκριμένους λογαριασμούς, που υπερβαίνει τα όρια της δημόσιας πολιτικής κριτικής οδηγούν τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με το περιβάλλον του, στην απόφαση για προσφυγή του την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευση των επιθέσεων εναντίον του

«Να το πράξετε κ.Σκουρλέτη.Να φροντίσετε να φέρετε όμως κ τις αποδείξεις που με συνδέουν με τον @syriza_gr , με τον @pavpol2222, ακόμη και τον ίδιο τον @atsipras. Ελπίζω να προσκομίσετε κ τις αποδείξεις των «πληρωμών» μου από το κόμμα όπως έχετε υπαινιχθεί» απάντησε λίγη ώρα αργότερα με ανάρτηση το τρολ «Πεν Νταλαούρα»

Τι προηγήθηκε

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς κλιμακώνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις Σκουρλέτη για δημοσιογράφους που δούλευαν σαν τρολ του Τσίπρα με το τρολ «Πεν Νταλαούρα» όχι μόνο να επιμένει στη στοχοποίηση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικού αυτούργου της επίθεσης σε βάρος της αλλά και να απευθύνει έμμεσες απειλές με τη φράση «Και τώρα οι δυο μας και πάλι τρελό αγόρι».

Στην επίμαχη ανάρτηση στον λογιαρασμό «Πεν Νταλαούρα» η έμμεση απειλή προς τον Πάνο Σκουρλέτη συνοδεύεται με μια φωτογραφία στο κέντρο της οποίος βρίσκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και περίπου τρεις ώρες αφότου το protothema.gr είχε δημοσιεύσει το κείμενο με τίτλο «Ο Thanos Liontos αυτοαναγνωρίστηκε και δηλώνει ‘δεν είμαι εγώ η Πεν Νταλαούρα’ – Δείτε το Τwitter του» ανάρτηση από τον εν λόγω troll λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ενός μακροσκελούς κειμένου στο οποίο στοχοποιούσε τον Πάνο Σκουρλέτη και ευχαριστούσε όσους τον έχουν υποστηρίξει.Διαβάστε επίσης