-->
30.06.2022

Πάπας Φραγκίσκος: Να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα στη ζωή

Να εκτιμήσουν τα μικρά πράγματα στη ζωή και να δείξουν αλληλεγγύη στους φτωχούς, κάλεσε του πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος στο κύρηγμά του την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τέλεσε το βράδυ της Παρασκευής τη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ενώπιον 2.000 πιστών. Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο παρακολούθησαν τη λειτουργία στις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί έξω από την εκκλησία.

«Εκεί είναι που γεννήθηκε ο Ιησούς: Κοντά σε αυτούς, στους ξεχασμένους του κόσμου. Ήρθε εκεί όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τίθεται σε δοκιμασία. Ήρθε για να εξευγενίσει τους αποκλεισμένους και σε αυτούς είναι που αποκάλυψε πρώτα τον εαυτό του. Όχι σε μορφωμένους ή σε σημαντικούς ανθρώπους, αλλά σε φτωχούς εργάτες. Απόψε ο Θεός έρχεται να γεμίσει με αξιοπρέπεια τη λιτότητα του μόχθου. Θυμίζει σε όλους μας τη σημασία του να δωρίζεις αξιοπρέπεια στους άνδρες και στις γυναίκες μέσω του μόχθου», είπε ο Πάπας.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τέλεσε τη Λειτουργία χωρίς μάσκα, υπενθύμισε το σκηνικό της Θείας Γέννησης, με τον Μεσσία να γεννιέται έχοντας γύρω του βοσκούς: «Αυτό είναι το μήνυμα: Ο Θεός δεν ανυψώνεται με μεγαλεία, αλλά ταπεινώνει τον εαυτό του. Η ταπεινότητα είναι το μονοπάτι που διάλεξε για να έρθει κοντά μας, να αγγίξει τις καρδιές μας, να μας σώσει και να μας φέρει πάλι πίσω σε όσα έχουν πραγματική σημασία».


Διαβάστε επίσης