-->
11.12.2023

Παράνομη η απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό – Τι ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Την αναστολή της απεργίας σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η στάση εργασίας των εργαζομένων της Hellenic Train που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας.

Όσον αφορά σε ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ τονίζει ειδικότερα: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.

Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Capture-50

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από το γραφείο Τύπου της ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια δεν θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού (Γραμμές 1,2 και 3) να παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα, ενώ το τραμ κινείτο μέχρι και τις 13:30.Διαβάστε επίσης