Search
Close this search box.
Search

Παρασκευής: Από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα κλειστούμε εκ νέου μέσα το φθινόπωρο

Πριν 5 έτη

O κίνδυνος για σοβαρή νόσηση από τον κορωνοϊό είναι εξαιρετικά μικρός για τους πλήρως εμβολιασμένους, ακόμα και για την μετάλλαξη Δέλτα, δηλώνει σε συνέντευξή του ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Δημήτρης Παρασκευής, τονίζοντας ότι από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα κλειστούμε εκ νέου μέσα το φθινόπωρο.

Μπορεί τα κρούσματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ να έχουν αυξηθεί λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ωστόσο ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι πολύ χαμηλός, διαπιστώνε επίσης ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Επίσης η συμπτωματολογία της μετάλλαξης Δέλτα διαφέρει ελαφρά από την προηγούμενη μετάλλαξη, ενώ όσον αφορά τη σοβαρότητα της νόσησης δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλή στοιχεία. Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να κάνει πιο σοβαρή νόσηση, συμπληρώνει σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Fm.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.