-->
16.10.2021

Πάσχα: «Σαρωτικοί» έλεγχοι στα ΚΤΕΛ – «Μπλόκο» σε επίδοξους ταξιδιώτες (VIDEO)

«Σαρωτικοί» είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιεί η αστυνομία σε εξόδους και εισόδους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων που βρίσκεται σε ισχύ ενόψει τον πασχαλινών εορτών.

Με τους ελέγχους να έχουν κορυφωθεί, όπως κατέγραψε το GRTimes.gr, αστυνομικοί δεν βρίσκονται μόνο στα διόδια και στους παραδρόμους των εθνικών οδών, αλλά πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους και στους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Μάλιστα, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ως το μεσημέρι της Μ. Τρίτης, βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα σε πολίτες, που επιχείρησαν να μετακινηθούν σε άλλο νόμο χωρίς να τηρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις.

Θυμίζουμε ότι χθες, βεβαιώθηκαν συνολικά 805 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, με τις 109 περιπτώσεις να είναι στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν λείπουν και οι… απίστευτες δικαιολογίες από τους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα, χωρίς να γίνονται όμως πιστευτοί. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο, ελέγχουν εξονυχιστικά τα δικαιολογητικά μετακίνησης που επιδεικνύουν οδηγοί και επιβάτες, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι αυτοί που αντί για… «Πάσχα στο χωριό» καταλήγουν να κάνουν «αναστροφή για σπίτι».

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που οι βεβαιώσεις που επιδεικνύουν οδηγοί και επιβάτες είναι πλαστές ή «ύποπτες», υπάρχει η πιθανότητα, είτε άσκησης ποινικής δίωξης, είτε -το λιγότερο- «αναστροφή» και επιστροφή στο σπίτι.

Παράλληλα, τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά», και αρχίζουν από τα 300 ευρώ.

   

Διαβάστε επίσης