-->
26.09.2023

Πηγαίνει βόλτα σκύλους και βγάζει 120.000 δολάρια ετησίως

Έχετε σκύλο αλλά δεν έχετε τον χρόνο να τον πηγαίνετε τις βόλτες του; Υπάρχει λύση και την έχει ο Michael Josephs από το Μπρούκλιν του οποίου η δουλειά είναι να πηγαίνει βόλτα σκύλους και να πληρώνεται για αυτό.

Ο 34χρονος έβγαζε λιγότερα από 40.000 δολάρια τον χρόνο ως εκπαιδευτικός και τώρα έχει φτάσει στο σημείο να βγάζει 120.000 δολάρια, κάνοντας αυτό που αγαπάει – να βγάζει βόλτα σκύλους.

Η φαινομενικά ταπεινή αυτή δουλειά επέτρεψε στον Michael Josephs να αγοράσει ένα σπίτι στο Middletown της Νέας Υόρκης, όπου ζει σήμερα, καθώς και ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Κατάφερε επίσης να πάει με την οικογένειά του στη Disney World και να βάλει ήδη στην άκρη 10.000 δολάρια σε για το κολέγιο του 18 μηνών παιδιού του.

«Ήταν μια ευλογία», δήλωσε ο Josephs στην εφημερίδα The Post.

Στις αρχές του 2019, άρχισε να βγάζει βόλτα τα σκυλιά ως παράλληλη δραστηριότητα για να συμπληρώσει τον ετήσιο μισθό του ύψους 38.000 δολαρίων ως δάσκαλος ειδικής αγωγής σε ιδιωτικό σχολείο στο Financial District.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Έκανε τις βόλτες του στο Prospect Park με το μαύρο λαμπραντόρ του, τον Willy, και οι ντόπιοι ιδιοκτήτες σκύλων σχολίαζαν πάντα πόσο υπάκουο ήταν το σκυλί. Κάποιοι τον ρώτησαν αν θα μπορούσε να βγάζει και τα δικά τους σκυλιά βόλτα επί πληρωμή και εκείνος δέχτηκε.

Αφού είδε πόσο επικερδές θα μπορούσε να είναι όλο αυτό, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη διδασκαλία και να επικεντρωθεί στο Fido. Τον Ιούλιο του 2019, ξεκίνησε επίσημα τη δική του επιχείρηση, την Parkside Pups. Μέχρι το τέλος του έτους, είχε βγάλει 35.000 δολάρια και είχε δώδεκα τακτικούς πελάτες που πλήρωναν 20 δολάρια για 30λεπτες βόλτες. Πέρυσι, έβγαλε 120.000 δολάρια.

«Είμαι έκπληκτος από τον τρόπο ζωής που μπορώ να έχω ως ιδιοκτήτης επιχείρησης», είπε.

Η επιχείρησή του σταμάτησε να δουλεύει την περίοδο της πανδημίας αλλά ανέκαμψε γρήγορα όταν οι Νεοϋορκέζοι επέστρεψαν στο γραφείο του. Πέρυσι, αποφάσισε να αναπτύξει την επιχείρηση, δημιουργώντας μια εφαρμογή και προσλαμβάνοντας περισσότερους υπαλλήλους.

Dog

Τώρα έχει πέντε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης καθώς και διάφορους ανεξάρτητουςπου εξυπηρετούν δεκάδες σκύλους. Η επιχείρηση εκτείνεται στο Μπρούκλιν, στο κάτω Μανχάταν και σύντομα θα είναι διαθέσιμη στις περιοχές Red Bank και Middletown του Νιου Τζέρσεϊ. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται περιλαμβάνουν βόλτες (25-30 δολάρια την ώρα), εκπαίδευση κουταβιών (60 δολάρια την ώρα) και ολονύκτια φύλαξη κουταβιών (65 δολάρια την ημέρα).

Ο Josephs έχασε την ασφάλειά του όταν άφησε τη δουλειά του ως καθηγητής, αλλά η νέα του δουλειά έχει τα δικά της προνόμια.

Οι εύποροι πελάτες του προσφέρουν τακτικά τα εξοχικά τους σπίτια στα βόρεια της πολιτείας ή στο Λονγκ Άιλαντ.

«Οι άνθρωποι είναι πραγματικά φιλόξενοι», δήλωσε ο Josephs, ο οποίος έχει ασφάλιση υγείας μέσω της εργασίας της συζύγου του σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Του λείπει η δουλειά με τους μαθητές του, αλλά λατρεύει την ελευθερία του να είναι έξω με τους τετράποδους φίλους του.

«Λατρεύω αυτή τη δουλειά – για μένα τα σκυλάκια είναι τα πάντα» είπε. «Σου δίνουν ενθουσιασμό και αφοσίωση».Διαβάστε επίσης