-->
06.12.2022

Πήγε να σκεπάσει με το παλτό του άστεγο και εκείνος τον λήστεψε

Οι κάμερες ασφαλείας στην 5η λεωφόρο στη Νέα Υόρκη κατέγραψαν καρέ καρέ τη ληστεία. Ένας άνδρας 59 ετών βλέπει να κοιμάται στο δρόμο, μέσα στο κρύο, ένας άστεγος. Ο άνδρας τον πλησιάζει, βγάζει το παλτό του και επιχειρεί να τον σκεπάσει.

Τότε συμβαίνει κάτι αδιανόητο. Ο άστεγος πετάγεται άρχισε να χτυπάει τον «καλό Σαμαρείτη» ο οποίος αιφνιδιάζεται, τον ρίχνει στο έδαφος και αρπάζει το πορτοφόλι του από την πίσω τσέπη του παντελονιού του.


Ο 59χρονος προσπαθεί να σηκωθεί για να πάρει πίσω το πορτοφόλι του και τότε δέχεται και μια μπουνιά στο πρόσωπο που τον ξαπλώνει για τα καλά κάτω. Στη συνέχεια ο άστεγος αρχίζει να τρέχει για να εξαφανιστεί, με το πορτοφόλι στα χέρια.

Του ξάφρισε το πορτοφόλι

Ο άστεγος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα σε διπλανή συνοικία. Είχε προλάβει να πετάξει το άδειο πορτοφόλι σε κάποιον κάδο, ενώ είχε αφαιρέσει από μέσα 1.500 δολάρια. Όσα ακριβώς είχε πάνω του ο άνδρας που πήγε να κάνει την καλή πράξη.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο άστεγος είναι 25 ετών και ονομάζεται Ξαβιέ Ίσραελ και είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές όταν πριν από μια εβδομάδα περίπου είχε επιτεθεί σε μια 49χρονη γυναίκα η οποία και εκείνη είχε επιχειρήσει να του παράσχει βοήθεια.

Διαβάστε επίσης