-->
28.03.2023

Πιτίνο: «Σλούκας και Καλάθης θα μας οδηγήσουν στη γη της επαγγελίας»

Επίσκεψη στην εθνική ανδρών έκαναν εκπρόσωποι του μεγάλου χορηγού από το 2001 «Eurobank» καθώς και της «ΕΚΟ», στην προπόνηση της Τετάρτης (23/6), στο ΟΑΚΑ, πριν την αναχώρηση της «επίσημης αγαπημένης» για τη Βικτόρια του Καναδά, όπου θα διεκδικήσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παρά τις απουσίες που προέκυψαν των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη και Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, δήλωσε: «Κοιμάμαι ήσυχος, γιατί όλοι οι παίκτες δίνουν το 100%. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε πολλά νέα παιδιά. Ο Σλούκας και ο Καλάθης θα είναι οι ηγέτες μας και θα μας οδηγήσουν στη γη της επαγγελίας», είπε ο Ρικ Πιτίνο.

Ο Νικ Καλάθης επισήμανε: «θέλουμε να το διασκεδάσουμε και να παίξουμε σαν ομάδα. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, αλλά έχουμε υψηλό κίνητρο να παίξουν όχι μόνο στους Ολυμπιακούς, αλλά και το Προολυμπιακό. Γι’ αυτούς είναι μεγάλη ευκαιρία. Για μένα είναι η ενδέκατη χρονιά μου στην Εθνική. Είναι τιμή για μένα να φορώ τη φανέλα της Ελλάδας και να εκπροσωπώ αυτή τη χώρα δίπλα σε μεγάλους παίκτες».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας, υποστήριξε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου, κάτι που κάνω από τα 10-12 μου χρόνια. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό μαζί με τους συμπαίκτες μου. Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά αυτές είναι για τους αδύναμους. Οι δώδεκα θα πάμε για να παλέψουμε, θα πάμε να παίξουμε μεστά και ώριμα για τις πιθανότητές μας απέναντι σε καλές ομάδες. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, με καλή προετοιμασία πριν τους αγώνες, στους οποίους παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη και η ψυχή».

Οι εκπρόσωποι των χορηγών της εθνικής ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στον Ρικ Πιτίνο, τους παίκτες και όλα τα μέλη της ομάδας. Η Eurobank μάλιστα, μετέφερε με έναν ξεχωριστό τρόπο και τις ευχές των Ελλήνων φιλάθλων. Είχε συλλέξει μέσω της σελίδας που έχει στο Facebook για την εθνική ομάδα, ευχές και υπογραφές και τις αποτύπωσε σε μία μεγάλη φανέλα της εθνικής που παραδόθηκε στην ομάδα και στα χέρια του Ομοσπονδιακού προπονητή, Ρικ Πιτίνο.

Η ΕΚΟ από την πλευρά της, είχε ένα δώρο για το κάθε μέλος της αποστολής, με την υπόσχεση και την ελπίδα ότι αυτό θα ήταν μόνο η αρχή και θα της δοθεί ευκαιρία και για… συνέχεια, με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε επίσης