-->
15.04.2024

«Πόλεμος» Ράδιο Αρβύλα με ΣΚΑΪ: Η άγρια κόντρα Κανάκη με το κανάλι και οι οργισμένες ανακοινώσεις

Ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία παραγωγής του «Ράδιο Αρβύλα», TONY PRODUCTIONS, πρόσφατα έχασαν τη δικαστική διαμάχη με τον ΣΚΑΪ. Λίγες μέρες αργότερα, ξέσπασε άγρια κόντρα ανάμεσα στον παρουσιαστή και τον τηλεοπτικό σταθμό, με σκληρές, εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, η αντιδικία μεταξύ των δυο πλευρών ξέσπασε το 2020 όταν ο Αντώνης Κανάκης κατηγορούσε τον ΣΚΑΪ για μη τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων, κάνοντας μία σειρά από σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις εναντίον του σταθμού, ενώ από την πλευρά του ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι είχε τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του.

Ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία του TONY PRODUCTIONS προσέφυγαν στα Δικαστήρια και με αγωγή τους ζητούσαν να αναγνωριστεί η ακυρότητα της καταγγελίας της σύμβασής τους, στην οποία προέβη ο ΣΚΑΪ τον Ιανουάριο του 2020.

Παράλληλα, ζητούσαν να τους καταβληθεί ως αποζημίωση ποσό 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον κ. Κανάκη προσωπικά.

ΚΑΝΑΚΗΣ

Ωστόσο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθ. 137/2024 απόφασή του, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των εναγόντων ως ουσία αβάσιμους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι νομίμως ο ΣΚΑΪ κατήγγειλε τη σύμβασή τους, αφού ο κ. Κανάκης και η εταιρεία TONY PRODUCTIONS αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και ΒΙΝΥΛΙΟ, όπως είχε συμφωνηθεί, παραβιάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Επιπλέον, το Δικαστήριο άφησε ανοιχτό τον δρόμο για τον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει πίσω χρήματα που ξεπερνούν το ποσό των 250.000 ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως στους ενάγοντες για εκπομπές που ουδέποτε παρέδωσαν. Ακόμη, το Δικαστήριο επιδίκασε σε βάρος των εναγόντων δικαστικά έξοδα ποσού 15.298 ευρώ.

Τι είχε συμβεί

Τον Δεκέμβριο του 2018 ανακοινώνεται η έναρξη των δύο εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» του Αντώνη Κανάκη και των συνεργατών του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με το συμβόλαιο να λήγει τον Ιούνιο του 2020. Ωστόσο, οι εκπομπές διέκοψαν το καλοκαίρι του 2019 για τις διακοπές, προγραμματισμένες να αρχίσουν ξανά από το φθινόπωρο με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου, κάπου στον Οκτώβριο όπως συνηθίζεται.

Όμως, έπειτα από συνεχείς αναβολές, στις 21 Ιανουαρίου 2020, ο Αντώνης Κανάκης και οι Ράδιο Αρβύλα ανακοινώνουν τη λήξη της συνεργασίας τους, με ανάρτησή τους στα social media.

«Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές μας και ειλικρινά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για την ώρα, επιλέγουμε να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε μόνο εάν το κρίνουμε απαραίτητο. Ένα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε στην παρούσα φάση: πως τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση.

Τα όσα δε, έχουν γραφτεί από ένα μέρος του τύπου το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές μας, τα παρακολουθούμε τόσο καιρό σιωπηλοί, αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας, αλλά προφανώς περιορίστηκαν στην όποια πληροφόρηση είχαν από την πλευρά του ΣΚΑΪ. Ενημερώνουμε πλέον πως όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», έγραφε η ανάρτηση.

Από την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η απάντηση ήρθε με τη μορφή ανακοίνωσης:

«Ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΚΑΪ. Ο σταθμός από την πρώτη ως και την τελευταία ημέρα ήταν τυπικός στις συμβατικές υποχρεώσεις του, την ίδια στιγμή που εκείνος δεν τις τήρησε. Μετά από συνεχείς αναβολές και παράλογες απαιτήσεις ήλθε αυτή η ανακοίνωση από την πλευρά του για να οριστικοποιήσει την διακοπή της συνεργασίας του ΣΚΑΪ με την ομάδα του».

Ράδιο Αρβύλα

Συνέχεια της κόντρας με σκληρές ανακοινώσεις

Η πρόσφατη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναβίωσε και πάλι την κόντρα με τους Ράδιο Αρβύλα, τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη της συνεργασίας τους.

Ειδικότερα, δριμεία επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε προχώρησε ο Αντώνης Κανάκης, αφήνοντας υπονοούμενα για τις σχέσεις του τηλεοπτικού σταθμού με τη Δικαιοσύνη.

Ο γνωστός παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα, Αντώνης Κανάκης, άφησε υπονοούμενα για τη σχέση του ΣΚΑΪ με τη Δικαιοσύνη, λίγες μόλις ημέρες μετά τη σε βάρος του απόφαση στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό για τη συνεργασία τους το 2020.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου ο Αντώνης Κανάκης σχολίασε το ζήτημα που προέκυψε με το τραγούδι του Πάνου Βλάχου και τον Άρη Πορτοσάλτε και βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί τόσο στον δημοσιογράφο όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει ένας κανόνας στη σάτιρα που λέει ότι αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο είναι αυτοί που είναι ένοχοι για όλα όσα η σάτιρα τους καταλογίζει. Στο παρελθόν, όταν η πολιτική και η δημοσιογραφική εξουσία δέχονταν τα βέλη της σάτιρας, δεν έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία του διαλόγου. Είχαν τουλάχιστον την ανωτερότητα και το μεγαλείο να τη δεχτούν. Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί είναι «μικροί» οι άνθρωποι που εμπλέκονται αλλά και γιατί έχουν αυτό το στοιχείο της επιβολής, που θέλουν να ελέγξουν τα πάντα», ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης.

«Πουθενά παγκοσμίως δεν θα ήταν θέμα αυτό το πράγμα. Μόνο στην Ελλάδα – μάλλον – συζητάμε για την ελευθερία του λόγου, της Τέχνης και της σάτιρας. Αν δείτε τι έχει ειπωθεί μέσω της μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο για την πολιτική ή για κοινωνικούς λόγους… γίνονται πολιτιστικές αναφορές, βραβεύονται αυτά τα έργα. Μόνο όμως στο δικό μας μικροαστικό και ό,τι να ‘ναι περιβάλλον μπορούμε να συζητάμε τέτοια πράγματα», συνέχισε ο παρουσιαστής.

«Δείτε τώρα πώς γίνεται κάτι θέμα εκ του μη όντος. Έχουμε κατ’ αρχάς αυτόν που ενοχλείται από τη σάτιρα, καλός μαθητής του Γκέμπελς, ξέρει τι θα κάνει αυτός: διαστρεβλώνει όλη την αλήθεια. Το βαφτίζουν αυθαίρετα «παρακίνηση βίας», ενώ κανένας άλλος από εμάς δεν έχει κάνει αυτόν τον παραλληλισμό και μετά ταΐζουν αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα στους δικούς τους στα ΜΜΕ», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

«Και το παίρνουν μετά οι δημοσιογράφοι και έχουμε τα «έπρεπε να παρακινήσει σε βία;». Τα «άσε μας κουκλίτσα μου», εδώ κολλάνε. Επειδή σου το είπε ο Πορτοσάλτε; Βήμα 2ο: αυτά μετά κάνουν τη δουλειά, αρχίζουν λοιπόν αυτές οι ερωτήσεις, γίνεται συζήτηση. Και προσέξτε: οι δημοσιογράφοι που θα έπρεπε να είχαν τεράστια ευαισθησία σε θέματα ελευθερίας του λόγου, στις υπόλοιπες χώρες παλεύουν και χάνουν τη ζωή τους για την ελευθερία του λόγου. Και φυσικά δεν μιλάμε για όλους τους δημοσιογράφους. Είναι μία αυτονόητη διευκρίνιση, που είναι καλό όμως να την κάνουμε», συνέχισε ο παρουσιαστής.

«Και τρίτο στάδιο, βέβαια, η Δικαιοσύνη: πρέπει να τα απαγορεύσουμε αυτά τα πράγματα, πρέπει να τιμωρηθούν. Και μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται», ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης.

«Είμαστε Ιράν, είμαστε τόσο πίσω και το σύστημα παίζει αυτό το παιχνίδι τόσο ανεγκέφαλα με τέτοια θέματα όπως είναι η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα οποιουδήποτε καλλιτέχνη να εκφράζει ό,τι θέλει. Και ξαναλέμε: όλα αυτά από ένα αυθαίρετο συμπέρασμα και μία διαστρέβλωση της αλήθειας, γιατί έτσι τους βολεύει. Είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα αυτά», συνέχισε.

«Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν απαντούν επί της ουσίας, πάντα και μόνο λασπολογία. Το τι βία έχουμε υποστεί εμείς από αυτούς… θυμάστε τι έλεγαν τότε για τα Τέμπη; Θυμάστε τις εκπομπές που είχαμε κάνει τότε και η ΕΣΗΕΑ αντί να επιτεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μας. Τα θυμάστε αυτά τα πράγματα;», ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης.

«Υπάρχει και αυτή η διχαστική λογική ότι ή συμφωνείς μαζί τους ή αν διαφωνείς είσαι αριστερός. Δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες σε αυτή τη χώρα, ελεύθεροι ανεξάρτητοι πολίτες. Αυτό το δίπολο πάντα, γιατί αυτό μας βολεύει» συνέχισε ο παρουσιαστής.

«Άρη, μη στεναχωριέσαι. Αν δεν αρκούν τα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα του αφεντικού σου, με τα οποία κινείσαι, οι μυστικοί αστυνομικοί που σε φυλάνε, τα ελικόπτερα που πετάνε από πάνω σου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που παραμονεύουν… θα σε προστατεύσουμε εμείς, γιατί είσαι ένα πολύτιμο αγαθό για τη σάτιρα και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να σε πειράξει«, κατέληξε ο Αντώνης Κανάκης για τον δημοσιογράφο.

Δείτε στο βίντεο από το 41ο λεπτό:

Αντώνης Κανάκης

Η απάντηση του ΣΚΑΪ

Από την πλευρά του, το κανάλι του Φαλήρου απάντησε με μία ιδιαίτερα αιχμηρή και ίσως ειρωνική ανακοίνωση στον γνωστό παρουσιαστή για τα σχόλια που έκανε στην εκπομπή του, με αφορμή το περιστατικό με τον Άρη Πορτοσάλτε και το τραγούδι του Πάνου Βλάχου.

«Και μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης, τοποθέτηση που ενόχλησε ιδιαίτερα τον ΣΚΑΙ.

«Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά «την λειτουργία της δικαιοσύνης», τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου. Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας» ήταν η ανακοίνωση με την οποία επέλεξε να απαντήσει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ο Κανάκης πάει τον ΣΚΑΪ στα δικαστήρια: Βαριές καταγγελίες μέσω δικηγόρου

Η ανακοίνωση του «Ράδιο Αρβύλα»

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, «πετώντας» ποσά που δήθεν διεκδικούμε παρότι δεν τα δουλέψαμε, ενώ η αλήθεια είναι ότι η απαίτησή μας αφορά κόστη παραγωγής και ζημίες που η παράνομη κατά την άποψή μας καταγγελία των τότε συμβάσεών μας από πλευράς τους, προξένησε στην εταιρία μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», απαντώντας στην ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ράδιο Αρβύλα:

» , »

Σήμερα, ο ΣΚΑΪ έκρινε ότι έπρεπε να βγάλει «απαντητική» ανακοίνωση για όλα όσα εχθές ειπώθηκαν στο Ράδιο Αρβύλα σχετικά με το σατιρικό τραγούδι του Πάνου Βλάχου.

Τον ευχαριστούμε, αφού η ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε με εντυπωσιακή ακρίβεια όλα τα λεγόμενά μας:

-Δεν απάντησαν τίποτα επί της ουσίας, ούτε για την ελευθερία του λόγου, ούτε για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους που έχουν προδώσει τις πλέον βασικές δημοσιογραφικές αρχές, ούτε για την προπαγάνδα και πως έντεχνα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ούτε για την χρήση της διαστρέβλωσης και της δικαστικής απειλής ως μέσο ελέγχου των αντίθετων απόψεων.

-Δεν διατυπώθηκε σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής τους ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ανεξάρτητα πρέπει να λειτουργεί.

-Και τέλος, ακολουθώντας τις προπαγανδιστικές μεθόδους, στις οποίες είναι ομολογουμένως εξπέρ, μετακίνησαν αυθαίρετα το θέμα σε κάτι εντελώς μα εντελώς άσχετο και συγκεκριμένα στη δικαστική διαμάχη της εταιρίας μας με τον ΣΚΑΪ η οποία πρωτόδικα και μόνο, μέχρι στιγμής, κρίθηκε υπέρ τους.

Παράλληλα βέβαια, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, «πετώντας» ποσά που δήθεν διεκδικούμε παρότι δεν τα δουλέψαμε, ενώ η αλήθεια είναι ότι η απαίτησή μας αφορά κόστη παραγωγής και ζημίες που η παράνομη κατά την άποψή μας καταγγελία των τότε συμβάσεών μας από πλευράς τους, προξένησε στην εταιρία μας.

Και μάλιστα (εδώ ξεκαρδιζόμαστε), χρησιμοποιούν στην ανακοίνωσή τους και τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και για τους οποίους ως γνωστόν, ο ΣΚΑΪ νοιάζεται ιδιαιτέρως.

Η πεμπτουσία του λαϊκισμού.

Οπότε και πάλι ευχαριστούμε για την ανακοίνωση και σας παρακαλούμε μην σταματήσετε, γιατί κάθε φορά που μιλάτε κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη.Διαβάστε επίσης