-->
01.03.2024

Πώς αντέδρασε ο Τσίπρας στη νίκη Κασσελάκη;

Ποια ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, στη μεγάλη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη;

Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, για να πούμε ότι το χάρηκε πολύ. Μα, πάρα πολύ! Άλλωστε η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Τσίπρας δεν ξεχνάει… Τα έχει μαζεμένα στην Αχτσιόγλου και στο σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την Έφη.

Αν ρίξετε μια ματιά στο social media, θα καταλάβετε από τις αναρτήσεις των τρολ του πρώην προέδρου, ποιον στηρίζει…

Στο twitter γίνεται ο κακός χαμός! Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι οι «ανώνυμοι», που ακόμη και από χθες το βράδι καλούσαν την Έφη Αχτσιόγλου να αποσυρθεί!

https://twitter.com/s_charal/status/1703515875024736612

 

Aλλά όπως λέει και το Dark Room, η στήλη του Πρώτου Θέματος, «βέβαια δεν ξέρω πόσο χαρούμενος μπορεί να είναι ό Αλέξης, όταν αντιληφθεί (μπορεί και ήδη να το έχει) ότι ο Κασσελακης θεωρεί -και δικαίως- ότι ήρθε για να μείνει, αφού κέρδισε το κόμμα μέσα σε 30 ημέρες, οπότε σου λέει ποιος Τσίπρας, εγώ είμαι ο… νέος Αλέξης, πιο έξυπνος, μορφωμένος, μάγκας και καραμπουζουκλής. Ωραία, τουλάχιστον, δεν θα πλήξουμε».

Πάρτε και μια γεύση από ένα κείμενο του Κώστα Αρτινού στην ιστοσελίδα iskra.gr*:

Αν κάποιοι απορούσαν για το πως «κατασκευάζεται» η ελληνική πολιτική ζωή, ή θορυβώδης αναρρίχηση, μέσα σε λίγες μέρες, του Στ. Κασελλάκη στο πολιτικό στερέωμα ως «κεντρικό» (!) πολιτικό πρότυπο, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα ούτε να έχει προσφέρει το παραμικρό στον τόπο, πρέπει να έλυσε τις απορίες του.

Η πολιτική ζωή σε αυτή τη χώρα (και όχι μόνο), όταν ο λαός είναι στον καναπέ του, «κατασκευάζεται» από τη διαπλοκή, το χρήμα και τα συστημικά μέσα «ενημέρωσης».

Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση, για την εισβολή Κασσελάκη στο προσκήνιο, βοήθησε με πράξεις και την «ομιλούσα σιωπή» του και ο Αλ. Τσίπρας!

Μόνο σε ένα μεταλλαγμένο, τόσο βαθιά αρχηγικό και απολύτως παραδομένο κόμμα θα μπορούσε να διεκδικεί την Προεδρία του ο Σ. Κασσελάκης και μόνο  σε μια χώρα με τόσο ολιγαρχικά και βαθιά αποικιοκρατούμενα μέσα ενημέρωσης θα στηρίζεται επικοινωνιακά με τόση «τέχνη» και πάθος.

Τολμώ να πω ότι ο Στ. Κασσελάκης με αυτό το παρελθόν του μάλλον θα προκαλούσε εσωτερικό σάλο, αν δεν ήταν αδύνατον, να θέσει ποτέ υποψηφιότητα για Πρόεδρος ακόμα κ σε εξ ’ορισμού υποτελή κόμματα όπως η ΝΔ.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η ένοχη σιωπή Τσίπρα και η υποστήριξη των περισσότερων «Τσιπρικών» του ΣΥΡΙΖΑ στον Σ. Κασσελάκη εκπορεύεται σε σημαντικό βαθμό από το μίσος του παλιού αρχηγού και των πλέον στενών συνδαιτημόνων του, απέναντι σε όσους θεωρούνται «παλιά φρουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν χάρις στην αποτρόπαια μνημονιακή «κωλοτούμπα» τους κατόρθωσε να παραμείνει στην αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δράμα είναι ότι και οι/η συνυποψήφιοι/α δεν είχαν το σθένος να ανοίξουν μέτωπο και να καταγγείλουν αυτά που πολιτικά αντιπροσωπεύει ο Κασσελάκης.

Ο λόγος είναι απλός: Είναι κακά κακέκτυπα και μικροαντίγραφα του Κασσελάκη.

Δεν ξέρω ποιός ή ποιά θα εκλεγεί την Κυριακή. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ψηφοφορία θα είναι η αρχή της διάλυσης και του άδοξου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο με τόσο πάθος ήλπισε κάποτε ο λαός μας!»

*Το κείμενο είχε γραφτεί πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑΔιαβάστε επίσης