-->
07.12.2023

Πώς φτάσαμε από τις σχέσεις μίσους στα καλά λόγια του ΔΝΤ για την κυβέρνηση της Αργεντινής

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε χθες Δευτέρα ότι αναμένει την επίτευξη συμφωνίας με την Αργεντινή τις επόμενες ημέρες, καθώς το ΔΝΤ ολοκληρώνει τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματός του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σε ανακοίνωση του ΔΝΤ, η Γκεοργκίεβα χαιρέτισε τη δέσμευση της κυβέρνησης της Αργεντινής στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση χρέους. Επαίνεσε ιδιαίτερα τα «σημαντικά βήματα» από την πλευρά του υπουργού Οικονομίας Σέρχιο Μάσα για τη σταθεροποίηση των αγορών και την αντιμετώπιση του κινδύνου υψηλής αστάθειας στη χώρα του.

Η δήλωση ακολούθησε τη συνάντηση που είχαν Γκεοργκίεβα και Μάσα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων, που υπεγράφη τον περασμένο Μάρτιο.

Το πρόγραμμα προβλέπει την ενίσχυση των εθνικών αποθεμάτων και τη σταδιακή μείωση του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος της Αργεντινής στο 2,5% του ΑΕΠ το 2022 και στο 1,9% το 2023.Διαβάστε επίσης