-->
24.07.2021

Πώς γιόρτασε τα γενέθλιά της η βασίλισσα Ελισάβετ – Έκοψε τούρτα με… σπαθί!

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ παρακολούθησε μία σχετικά πιο λιτή στρατιωτική τελετή στο Κάστρο του Γουίντσορ για τα επίσημα γενέθλιά της χθες Σάββατο 12 Ιουνίου, τα πρώτα της μετά τον θάνατο του συζύγου της Πρίγκιπα Φίλιππου πριν από δύο μήνες.

Η 95χρονη μονάρχης συνοδεύτηκε από τον ξάδερφό της Πρίγκιπα Έντουαρντ, τον Δούκα του Κεντ, για μια έκδοση με κοινωνικές αποστάσεις του «Trooping the Color», μια τελετή που διοργανώνεται για περισσότερα από 260 χρόνια.

Η εκδήλωση έρχεται μια μέρα αφότου η βασίλισσα φιλοξένησε ηγέτες της ομάδας των επτά πλούσιων χωρών για δεξίωση στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής των G7.

Σήμερα, Κυριακή, η βασίλισσα θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ για τσάι στο Γουίντσορ.

Κανονικά, το «Trooping the Color» περιλαμβάνει στρατιώτες με τις κόκκινες στολές τους και τα ψηλά γούνινα καπέλα που παρελαύνουν στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έπρεπε να περιοριστεί λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Φέτος, στρατιώτες από το Household Division και The Queen’s Color of F Company Scots Guards συμμετείχαν στην τελετή στους χώρους του Κάστρου του Γουίντσορ, το σπίτι της βασίλισσας στα δυτικά του Λονδίνου, όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ακολούθησε χαιρετισμός 41 όπλων από το πυροβολικό The King’s Troop Royal Horse και ένα flypast από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων Red Arrows της πολεμικής αεροπορίας RAF.

Τα πραγματικά γενέθλια της βασίλισσας είναι στις 21 Απριλίου, αλλά εορτάζονται επίσημα τον Ιούνιο.Διαβάστε επίσης