Search
Close this search box.
Search

Πώς θα τρώμε το 2023: Κοκτέιλ με στρείδια, ζελέ και ube στο τραπέζι μας

Πριν 2 έτη

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς διεθνείς αναλυτές και μεγάλες εταιρείες τροφίμων δημοσιεύουν εκθέσεις με προβλέψεις για τις διατροφικές τάσεις που έρχονται. Κάποιες από αυτές δεν θα «πιάσουν» ποτέ, άλλες θα κυριαρχήσουν για λίγο και θα ξεχαστούν, ενώ κάποιες θα γίνουν μέρος του τρόπου ζωής μας. Πώς θα τρώμε λοιπόν το 2023; Η ανησυχία για το κλίμα, οι κρίσεις, οι νέες τεχνολογίες αλλά και τα απόνερα της καραντίνας φαίνεται πως θα παίξουν τον ρόλο τους. Από το ube μέχρι τα θαλασσινά κοκτέιλ και τα «υβριδικά κρέατα», να μερικά απ’ όσα (μάλλον) θα τρώμε το 2023.

Μαθαίνουμε το ube

Το ube, ένα μωβ γιαμ (είδος αμυλούχου κονδύλου) με ελαφρώς ξηροκαρπάτη γεύση και άρωμα βανίλιας, έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες αλλά φέτος προβλέπεται να είναι η χρονιά του και να γίνει διάσημο παγκοσμίως. Πιθανότατα θα το δούμε σε τάρτες, σε κοκτέιλ, σε βάφλες και σε latte (golden latte κάνε πέρα). Η δημοφιλία του αποδίδεται στο γενικό ενδιαφέρον για τα έντονα αλλά φυσικά χρώματα στο φαγητό που -κακά τα ψέματα- τα κάνουν πιο φωτογενή και ικανά να κερδίσουν περισσότερες καρδούλες στα social media. Στην Αθήνα έχουμε εντοπίσει κάποια ασιατικά μπακάλικα που πουλάνε αποξηραμένο ube σε σκόνη το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει χρώμα σε κάθε λογής επιδόρπια.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.