-->
29.06.2022

Πουλήθηκαν πακέτο για 5 δις δολάρια yahoo και AOL

Έναντι… «μόνο» 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε από τον Αμερικανικό Όμιλο Verizon η εταιρεία των διαδικτυακών υπηρεσιών Yahoo.

Αγοραστής, η Apollo Global Management, η οποία εξαγόρασε μαζί και την AOL, ενώ η διαδικασία της μεταβίβασης θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι Yahoo και AOL είχαν αγοραστεί από την Verizon το 2017 και το 2015 αντίστοιχα για 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός είχε προχωρήσει στην επένδυση αυτή πιστεύοντας πως θα καταφέρει να τις «αναγεννήσει από τις στάχτες τους» και να αλλάξει το τοπίο στην ψηφιακή διαφήμισυη, ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα σήμερα να τις βγάζει στο σφυρί. Σημειώνεται, ότι οι δύο εταιρείες μπορεί να πωλήθηκαν όμως η Verizon διατηρεί το 10% των μετοχών. Yahoo και AOL υπήρξαν πρωτοπόροι του internet για πολλά χρόνια προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες, Google, Facebook και Twitter όμως τις εκθρόνισαν και πλέον αναζητούν τρόπους να κάνουν comeback. Πριν από έναν χρόνο, η Verizon πούλησε επίσης τη HuffPost στο BuzzFeed.

 


Διαβάστε επίσης