-->
22.03.2023

Προεκλογικές μεταγραφές – Mετά τον Βενιζέλο άλλα 6 στελέχη της Κεντροαριστεράς στο κατώφλι της ΝΔ

Η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην «Επιτροπή Σοφών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απόφαση της κυβέρνησης έχει άμεση σχέση με τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση που επιχειρεί το Μαξίμου στον χώρο του κέντρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr τις επόμενες ημέρες επίκειται η αξιοποίηση δύο εμβληματικών στελεχών του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού χώρου σε νευραλγικές θέσεις, ενώ τέσσερα ακόμη στελέχη με διαδρομή στην Κεντροαριστερά αναμένεται να ταχθούν στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.

Στον σχεδιασμό του Μαξίμου περιλαμβάνεται η επίθεση φιλίας προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και να μετακινηθούν προς τη Νέα Δημοκρατία ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων της τάξεως του 2%.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές.

Τα ανοίγματα του Μαξίμου προς τους εκσυγχρονιστές της Κεντροαριστεράς έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικά η αξιοποίηση Βενιζέλου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χρεώνουν την εξέλιξη αυτή στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Η κινητικότητα που εμφανίζουν στελέχη των εκσυγχρονιστών και η ανοιχτή γραμμή τους με το Μαξίμου δεν αποκλείεται να προκαλέσουν τριγμούς και εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο που επιχειρεί να σταθεροποιήσει τα ποσοστά του στο επίπεδο του 13% με 15%.

Διαβάστε επίσης