Search
Close this search box.
Search

Πρόκληση Οκτάι: «Πάρτε το στρατό από τα νησιά – Θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους»

Πριν 3 έτη

Επίσκεψη στα Κατεχόμενα και συνάντηση με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Οκτάι δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα της Άγκυρας, ότι η Ελλάδα εξοπλίζει, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, τα νησιά στο Αιγαίο.

«Είναι πρωθυπουργός μιας χώρας (σ.σ. ο Μητσοτάκης) που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες. Εάν η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί σύντομα, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.