-->
10.06.2023

Πρόσκληση για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2022 Β/ΕΣΣΟ

Με Εγκύκλιο Διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσκαλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό οι στρατεύσιμοι με τη 2022 Β’ / ΕΣΣΟ, στις 4 και 5 Μαΐου και στις 9,11 και 12 Μαΐου 2022.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, καλούνται να καταταγούν: – Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (έτος γέννησης 2003) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) Πειραιά, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1999 έως και 2024 (έτη γέννησης 1978 έως και 2003) από όλους τους νομούς της χώρας, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγορίας σωματικής ικανότητας πρώτης έως τέταρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, ανεξάρτητα εάν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, και των οποίων οι λόγοι της υποχρέωσης για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2021 έως και 31 Ιανουαρίου 2022.

– Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1999 έως και 2024, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και η ημερομηνία λήξης της αναβολής περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1η Φεβρουαρίου 2022 έως και 30 Απριλίου 2022.

Οι καλούμενοι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στις 9,11 και 12 Μαΐου, στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος», στον Σκαραμαγκά Αττικής, εκτός αυτών που έτυχαν οποτεδήποτε αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας ή έχει κριθεί κατά το παρελθόν η σωματική ικανότητά τους από Υγειονομική Επιτροπή των ΕΔ. Αυτοί θα παρουσιάζονται απευθείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 66 – Πειραιάς) αποκλειστικά και μόνο 4 και 5 Μαΐου.

Σε περίπτωση αδυναμίας κατάταξης στις ανωτέρω ημερομηνίες, παρουσιάζονται στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος», αφού επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία για λήψη σχετικών οδηγιών.

Τονίζεται ότι οι καλούμενοι στρατεύσιμοι, κατά την κατάταξή τους, πρέπει να έχουν μαζί τους:

– Αρνητικό τεστ (PCR) ανίχνευσης κορονοϊού SARS COV 2, το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την πρώτη ημέρα παρουσίασής τους (ή άλλου είδους αντίστοιχη εξέταση ή έλεγχο ή μέτρο ή πιστοποιητικό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κατά την ημέρα της κατάταξης).

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, εφόσον έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή νοσήσει από αυτήν. Στο πλαίσιο της πρόληψης, αντιμετώπισης και μείωσης της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού, οι καλούμενοι στρατεύσιμοι θα παραλάβουν τα Σημειώματα Κατάταξής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου http://www.stratologia.gr/ με χρήση κωδικών taxisnet.

Οι στρατεύσιμοι που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, θα πρέπει να προβούν σε έκδοσή τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.aade.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.stratologia.gr/. Ι.Ι.Διαβάστε επίσης