Η πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και την Αννα Διαμαντοπούλου ήταν σφοδρή και γεμάτη δηλητηριώδη υπονοούμενα. Ξεκίνησε με την απαίτηση της πρώην επιτρόπου να υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα, πόσο μάλλον ότι το κόμμα το διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος πρόεδρος. Τι εννοούσε δεν έγινε γνωστό. Ο συγκεκριμένος πρόεδρος που είναι και υποψήφιος; Η ο συγκεκριμένος πρόεδρος που μπορεί να κάνει νοθεία;
Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση της πλευράς Ανδρουλάκη ήταν εξαιρετικά οργισμένη. Όπως ανέφεραν στελέχη του περιβάλλοντος του προέδρου του Κινήματος, θέμα διαβλητότητας της ψηφοφορίας δεν ετέθη ποτέ από κανέναν υποψήφιο, ούτε καν την εποχή της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου και χαρακτήριζαν απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια απαίτηση.
Τι θα συμβεί τελικά και τι θέση θα πάρουν οι άλλοι υποψήφιοι, θα το μάθουμε σήμερα όταν θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας.
Ολοι οι υποψήφιοι να είναι υποψήφιοι βουλευτές
Η πλευρά Ανδρουλάκη πέρασε έτσι στην αντεπίθεση και ο νυν πρόεδρος του κόμματος έθεσε άλλο θέμα. Ζήτησε να υπάρξει δέσμευση των υποψηφίων αρχηγών ότι μετά το πέρας της διαδικασίας και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ και θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.
Θεωρητικώς μια αιχμή εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ όταν δεν βγήκε βουλευτής, αλλά ουσιαστικά μια αιχμάρα εναντίον της κ. Διαμαντοπούλου ότι είναι με το μισό πόδι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, από το οποίο στο παρελθόν είχε αποστασιοποιηθεί.
Τους όρους τους βάζει η επιτροπή Δεοντολογίας απάντησε η κ.Διαμαντοπούλου, αλλά από το ύφος των απαντήσεων προδιαγράφεται σκληρή συνέχεια.
Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας και θα αποφασίσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ θα συζητήσει και το “πρόβλημα” της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, καθώς μια αυστηρή ανάγνωση των προβλέψεων του Καταστατικού δεν επιτρέπει στον Δήμαρχο Αθηναίων να είναι υποψήφιος.