-->
25.06.2022

Πυρ και μανία στην Κουμουνδούρου με Τσακαλώτο – Άναψαν «φωτιές» οι δηλώσεις για Βαρουφάκη και τάσεις

Νέες φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άναψε με τις δηλώσεις του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το άνοιγμα του πρώην υπουργού στον Γιάνη Βαρουφάκη για συμμετοχή σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε γκρίνιες στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου που γνωρίζει ότι το όνομα Βαρουφάκη στους ψηφοφόρους έχει αρνητικό αποτύπωμα και έχει συνδυαστεί με μια περίοδο διακυβέρνησης που και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά βάθος προσπαθεί να ξεχάσει καθώς συνδυάστηκε με κλείσιμο τραπεζών και capital controls. Kάποιοι μάλιστα ψιθυρίζουν ότι η δήλωση Τσακαλώτου θα μπορούσε να θεωρηθεί στα όρια της προβοκάτσιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσκαλώτος είπε: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή… γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έμεινε στις δηλώσεις του μόνο στον Γιάνη Βαρουφάκη. Με το γάντι άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα τόσο για τις τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος όσο και για την επιρροή του κόμματος στο εκλογικό σώμα.

Σε ερώτηση για το αν θα καταργηθεί η Ομπρέλα επειδή ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε συνέντευξη του να αυτοκαταργηθούν οι τάσεις απάντησε πως «η Ομπρέλα είναι παράδειγμα ιδεολογικού ρεύματος. Με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος που δεν πέρασαν. Οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πολλές πλευρές. Είχαν πως θα είναι το κόμμα, όπου εκεί κρατάμε τις αντιρρήσεις μας και ελπίζουμε ότι θα δουλέψει όμως το σχέδιο. Τα πρώτα σήματα είναι θετικά. Θα δούμε αν θα λειτουργεί και όσο δημοκρατικά και όσο συλλογικά και με όση λογοδοσία θέλουμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και ένα πρόγραμμα, μια πολιτική απόφαση, μια στρατηγική. Η Ομπρέλα σε πολλά από αυτά είναι με την πλειοψηφία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει πως «αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει όσα μπορούμε. Δηλαδή θεωρώ ότι υπάρχει μια μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχουμε εισπράξει όσα θα ήθελα, με θετική ψήφο. Νομίζω ότι αυτό είναι το πεδίο που με καινούρια δομή, με καινούρια οργάνωση μπορούμε να μετατρέψουμε μια ελπίδα σε θετική ψήφο».
Διαβάστε επίσης