-->
12.04.2024

Πυροβολητής του στρατού και οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας ανάμεσα στους συλληφθέντες τρομοκράτες

Δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και μία γυναίκα είναι μεταξύ των 10 συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις, τα οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι με το ένα πόδι εκτός.

Πρόκειται για έναν πυροβολητή στο Στρατό ξηράς που έχει ήδη υποβάλει αίτημα παραίτησης, καθώς επίσης και για στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν οπλουργός και βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Οι έρευνες για τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά και για τα υπόλοιπα οκτώ συνεχίζονται από τις Αρχές.

Ταυτόχρονα από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή των 10 ατόμων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σε δύο ακόμη ποινικές υποθέσεις: Τον Ιούλιο του 2023 στη Λάρισα σημειώθηκε έκρηξη χειροβομβίδας αλλά και μηχανισμού στην αυλή κατοικίας, ενώ το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι η αποστολή δέματος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο οποίο μάλιστα παρέμεινε για 10 μέρες. Το δέμα αυτό έδωσε χρήσιμα στοιχεία στις Αρχές, καθώς εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία βοήθησαν στο να εξιχνιαστεί η συγκεκριμένη ομάδα.

Ανάμεσα στα 10 άτομα τέσσερις είναι κρατούμενοι σε φυλακές. Κομβικό ρόλο φαίνεται ότι έχει ένας 36χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, σεσημασμένος για ληστείες, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως άτομο που ανήκει στον εξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα μία από τις ενέργειες που είχαν πραγματοποιηθεί από την «Σύμπραξη Εκδίκησης» του είχε αφιερωθεί στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.Διαβάστε επίσης