-->
04.03.2024

Ρέντη: «Δύο φωτοβολίδες εκτοξεύθηκαν προς τον αστυνομικό» λέει ο Απόστολος Λύτρα – Η κατάθεση του 18χρονου

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας  ανέλαβε την υπεράσπιση του 18χρονου συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ έξω από γήπεδο στου Ρέντη .

Μιλώντας στο MEGA για τον 18χρονο, ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον εντολέα του, τονίζοντας πως ο νεαρός είναι σε κατάσταση σοκ και εύχεται να γίνει καλά ο 31χρονος αστυνομικός .

Μάλιστα, τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως δεν ήταν μία η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά δύο, με τον 18χρονο να ρίχνει τη μία, ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ποια ήταν εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε πως ο 18χρονος δεν ήταν οργανωμένος οπαδός και δεν είχε συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του


 

Με λεπτομέρειες ομολόγησε τις πράξεις του ο 18χρονος χούλιγκαν στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για τον βαρύτατο τραυματισμό άνδρα των ΜΑΤ στον Ρέντη.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στην ομολογία του αναφέρει: «Υπήρχε από πριν η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο γυμναστήριο στου Ρέντη. Κάποια στιγμή, μας ενημέρωσαν να βγούμε έξω από το γήπεδο. Υπήρχε ένας οργανωτής. Εγώ δεν τον ήξερα. Φορούσε κουκούλα και δεν έβλεπα το πρόσωπό του. Αυτός ο άντρας μάς είπε πότε θα ξεκινήσει η επίθεση. Πήραμε ξύλα, πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες.

Εγώ δεν ήξερα πώς να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα που μου έδωσαν. Μου έδειξαν εκείνη την ώρα πώς να την ενεργοποιήσω και να την εκτοξεύσω. Έριξα τη φωτοβολίδα, την είδα να χτυπάει πρώτα κάτω στο έδαφος και μετά είδα ότι καρφώθηκε στον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει κάτω. Εγώ γύρισα πίσω, έτρεξα και μπήκα ξανά μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα».Διαβάστε επίσης