Search
Close this search box.
Search

Ρέντης: «Να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού μου» – «Λύγισε» ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη στο άκουσμα των συλλήψεων

Πριν 2 έτη
Γιώργος Λυγγερίδης

Συγκίνηση επικράτησε σε εκδήλωση για την οπαδική βία, όπου έδωσε το «παρών» η οικογένεια του Γιώργου Λυγγερίδη, του αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα στα τέλη Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη έπεσε στην αγκαλιά αστυνομικών της διμοιρίας του γιου του, όταν άκουσε για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και το μπαράζ συλλήψεων για την υπόθεση. «Περιμένουμε την δικαιοσύνη να πράξει αυτό που πρέπει. Σήμερα ξεκινήσανε, απ’ ότι μάθαμε. Πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού μου. Ο ήρωας. Ο γιος μου. Για όλη την Ελλάδα, για όλη την αστυνομία», δήλωσε αρχικά ο Αθανάσιος Λυγγερίδης.

Αναφερόμενος στους συναδέλφους του γιου του, με δάκρυα στα μάτια, είπε: «Είναι η καινούρια μου οικογένεια, είναι όλα τα παιδιά μου. Εδώ μέσα είναι ο γιος μου. Όλους τους αγκάλιασα, έναν – έναν. Μου δίνουν πολύ κουράγιο, αυτοί με κρατάνε όρθιο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διαβεβαίωσε την οικογένεια πως δεν θα είναι μόνοι τους και ότι «ο Γιώργος συμβολίζει πόσο απεχθής είναι η βία σε κάθε κοινωνία».

«Γιώργο, θα είσαι κάθε μέρα μαζί μας, για να μας θυμίζεις πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή, για να μας θυμίζεις την αγάπη που έχουν οι γονείς σου σε σένα αλλά και οι συνάδελφοί σου. Και για να μας θυμίζεις ταυτόχρονα πόσο απεχθής, δολοφονική και καταστροφική είναι για κάθε κοινωνία η βία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.


Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.