-->
24.10.2021

Ρέθυμνο: 30 συλλήψεις σε βίλα που είχαν μετατρέψει σε παράνομη λέσχη εν μέσω πανδημίας

Έπαιζαν χαρτιά, αγνοώντας κάθε μέτρο προφύλαξης κατά του κορωνοϊού. Ο λόγος για 30 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 αλλοδαποί που συνελήφθησαν σε βίλα στο Ρέθυμνο, καθώς έπαιζαν χαρτιά, αγνοώντας …επιδεικτικά τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας.

Το έθιμο των ημερών όμως τους στοίχισε για τα καλά καθώς εκτός του ότι συνελήφθησαν για την… χαρτοπαιξία θα πληρώσουν και τα προβλεπόμενα από τον νόμο, πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, έγινε στην περιοχή Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο. Τα άτομα εντός της βίλας μάλιστα είχαν τοποθετήσει στην είσοδο και τσιλιαδόρο ώστε να ελέγχει την… κίνηση έξω από την έπαυλη και να μη γίνουν αντιληπτοί .

Για κακή τους τύχη η αστυνομία τους πήρε …πρέφα και τους πέρασε χειροπέδες ενώ παράλληλα τους βεβαίωσε πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας και παράνομης μετακίνησης. Παράλληλα στον ιδιοκτήτη της βίλας επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ για τη διοργάνωση της χαρτοπαικτικής βραδιάς.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Κυριακής σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, δεκατέσσερα άτομα και συγκεκριμένα 13 ημεδαποί και αλλοδαπός, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη δεκαέξι άτομα (14 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες (27.12.2020) το βράδυ, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως υπεύθυνος διαχειριστής της οικίας, είχε επιτρέψει σε δώδεκα (12) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• το χρηματικό ποσό των 6.990 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων,
• επιπλέον 600 τραπουλόχαρτα
• 30 πλήρεις τράπουλες,
• 474 μάρκες πονταρίσματος,
• ένα ζεύγος κιάλια νυχτερινής όρασης

Επιπλέον, συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος εντοπίστηκε εξωτερικά της οικίας και είχε ως ρόλο να ενημερώσει παίκτες και λοιπούς παρευρισκόμενους στην οικία για επικείμενο αστυνομικό έλεγχο (τσιλιαδόρος).

Συνελήφθησαν ακόμη δεκαέξι άτομα ως παρευρισκόμενοι στην οικία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο της οικίας, 23 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 30 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Διαβάστε επίσης