-->
09.03.2021

Ρόδος: Της άδειασαν το λογαριασμό ενώ… έβλεπε τηλεόραση!

Το φυσάει και δεν κρυώνει μια γυναίκα από τη Ρόδο η οποία άρχισε να δέχεται στο κινητό της ειδοποιήσεις ότι πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω της χρεωστικής της κάρτας, την ώρα που εκείνη… παρακολουθούσε τηλεόραση! Όσο κι αν προσπάθησε, στάθηκε αδύνατο να αποτρέψει το άδειασμα του λογαριασμού της.

Όπως διαπίστωσε αργότερα η άτυχη γυναίκα, η κάρτα της χρησιμοποιήθηκε από άγνωστο χάκερ ο οποίος είχε εξασφαλίσει τα προσωπικά της στοιχεία και έπαιξε τις οικονομίες της σε διαδικτυακό καζίνο με έδρα στο Γιβραλτάρ! Η ίδια, πάντως, δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ την επίμαχη κάρτα για διαδικτυακές συναλλαγές, παρά μόνο για αγορές. Μάλιστα, ενώ είχε ορίσει ημερήσιο όριο συναλλαγών, ο άγνωστος χάκερ κατάφερε να το ξεπεράσει!

Όπως δήλωσε η γυναίκα στην «δημοκρατική», η τράπεζα δεν ενεργοποίησε καμία δικλείδα ασφαλείας, ούτε επικοινώνησε κάποιος μαζί της για να την ενημερώσει ότι γίνονται ύποπτες συναλλαγές μέσω της κάρτας της. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι φύλαγε τα χρήματα στον λογαριασμό της για να κάνει ιατρικές εξετάσεις, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.


Διαβάστε επίσης