-->
03.10.2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μελετά τη δικογραφία στο κελί – Ιδιαίτερα ομιλητική με τους αστυνομικούς

»Ψυχρή», χωρίς συναισθηματικές κρίσεις, αλλά με μία συμπεριφορά που παραπέμπει σε μία κανονική κατούμενη και όχι μία μάνα που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της, περιγράφουν οι αστυνομικοί τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μελετά προσεκτικά τη δικογραφία

Η ίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, διαβάζει συνεχώς τους ιατροδικαστικούς φακέλους της Τζωρτζίνας, αλλά και τη δικογραφία, προκειμένου να είναι πλήρως καταρτισμένη για τις απαντησεις που θα κληθεί να δώσει στην ανακρίτρια.

Ιδιαίτερα ομιλητική

Βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κελί στο 7ο όροφο της ασφάλειας, με 24ωρη παρακολούθηση από μία γυναίκα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Είναι ιδιαίτερα ομιλητική και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών αναφορικά με την υπόθεση.

Προκαταρκτική για τη σπιτονοικοκυρά

Υπενθυμίζεται, πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η επανεξέταση των δύο θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας. Παράλληλα, αναμένεται να ερευνηθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Πισπιρίγκου και του Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την υπόθεση διατάχθηκε το πρωί προκαταρκτική έρευνα. Η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συγγενής της, μιλώντας στο Mega τόνισε: «Είχε πάει από την αρχή το μυαλό μας ότι μπορεί να μην ήταν τυχαίος ο θάνατός της. Όταν βγήκε στην τηλεόραση ότι το σπίτι που νοίκιαζε το ζευγάρι ήταν της θείας μου, κάπως πήγε το μυαλό μας». Η συγγενής της γυναίκας είπε ότι δεν επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της. «Δεν ήθελε να έχει σχέσεις». Η ίδια σημειώνει ότι η πλευρά της σπιτονοικοκυράς θα κινηθεί νομικά. «Παρακολουθώ να δω τι θα γίνει και θα καλέσω τον δικηγόρο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες».

Αποτεφρώθηκε η ηλικιωμένη;

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει και για την φήμη ότι η ηλικιωμένη αποτεφρώθηκε.

Με δήλωσή του στο Mega υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, λέει: «Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης», είπε και συμπλήρωσε: «Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Όταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας. «Αναγκαίο έγγραφο που απαιτείται για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης για αποτέφρωση, είναι πιστοποιητικό ιατροδικαστή ότι εκ της νεκροψίας δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία θα απαιτήσουν περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου. Από τα δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, αναφέρεται ότι ενδεχόμενα η αποτέφρωση να αποσβούσε τα εγκληματικά στοιχεία. Αυτό είναι ψευδές».Διαβάστε επίσης