-->
26.09.2021

Σακελλαροπούλου: «Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει την επιρροή της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο»

Αποδεχόμενη την πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέχει σήμερα στην 16η άτυπη σύνοδο των αρχηγών κρατών της Ομάδας Arraiolos, η οποία φέτος πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Στην πρωινή σύνοδο εργασιών, η οποία είχε ως θέμα «Η Ε.Ε. στον δρόμο για στρατηγική αυτονομία: υποχρεώσεις και ευκαιρίες», η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να βελτιώσει την επιρροή της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια των θεμελιωδών αξιών της, όπως ο σεβασμός για το Κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και ουσιαστικά στοιχεία του τρόπου ζωής μας.

Ειδικότερα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τον πληθυσμό και ιδίως τις Αφγανές γυναίκες που μάχονται για τα δικαιώματά τους, και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ενδεχόμενη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση.

Η απογευματινή σύνοδος εργασιών θα έχει θέμα «Η συνεισφορά της Ε.Ε. στην πολυμέρεια στον κόσμο μετά την πανδημία», ενώ θα ακολουθήσει και συνέντευξη Τύπου των Αρχηγών Κρατών που συμμετέχουν.Διαβάστε επίσης