Moτσαρέλα, ντομάτα, βασιλικός. Αυτά τα τρία υλικά φτιάχνουν μια από τις καλύτερες, κι όχι μόνο καλοκαιρινές, σαλάτες, την καπρέζε. Μια σαλάτα vera italiana!
Υλικά
500 γρ. ντοματίνια (αν βρείτε βάλτε διάφορα χρώματα)
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
1 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
1-2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα ντοματίνια.
Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζετε τα ντοματίνια, ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέστε το πέστο βασιλικού και ανακατέψτε καλά.
Σε μια μικρή πιατέλα ή ένα μπολ σερβιρίσματος βάζουμε την μοτσαρέλα ολόκληρη και αραδιάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια.
Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας και τρίβουμε πιπέρι.