Search
Close this search box.
Search

Σάλος με «κρυφό» βίντεο που φέρεται να εμπλέκει τη Pfizer: Ο διευθυντής έρευνας μιλά για «εργαστηριακή μετάλλαξη» του ιού

Πριν 1 έτος

Ένα κρυφό βίντεο στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται ένα στέλεχος της Pfizer να καυχιέται για το πώς η εταιρεία του εξερευνούσε την σκόπιμη μετάλλαξη στελεχών του κορονοϊού για να επωφεληθεί από μελλοντικά εμβόλια mRNA έχει διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο, ο Jordon Trishton Walker, που αναφέρεται ως ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης, Στρατηγικών Επιχειρήσεων και Επιστημονικού Σχεδιασμού mRNA της Pfizer, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του διερευνά έναν τρόπο να «μεταλλάξει» τον κορονοϊό μέσω της «Κατευθυνόμενης Εξέλιξης» για να προλάβει την ανάπτυξη μελλοντικών εμβολίων. Ο άνδρας μίλησε σε δημοσιογράφο του Project Veritas για το σχέδιο της Pfizer για τα εμβόλια COVID, ενώ αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν αυτές τις πληροφορίες αν δημοσιοποιούνταν.

 


Τι απαντά η Pfizer

Η Pfizer την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση λέγοντας ότι «κατά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech, η Pfizer δεν έχει διεξάγει έρευνα για την απόκτηση λειτουργικότητας ή την κατευθυνόμενη εξέλιξη», αλλά πρόσθεσε: «Σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, όταν ένας πλήρης ιός δεν περιέχει γνωστές μεταλλάξεις απόκτησης λειτουργικότητας, ο ιός αυτός μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση της αντι-ιικής δραστηριότητας σε κύτταρα».

Το βίντεο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία με πάνω από 41,2 εκατομμύρια προβολές μόνο στο Twitter.

Ο Walker φέρεται να δήλωσε επίσης στο βίντεο ότι ο COVID θα είναι μια «αγελάδα μετρητών» για την Pfizer για κάποιο χρονικό διάστημα στο μέλλον. Παρόλα αυτά εκατομμύρια είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν όντως η Pfizer χειραγωγεί κρυφά τον κορονοϊό για κέρδη, ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την πορεία των ερευνών και τους κινδύνους που ενδέχεται να επιφέρει.

Όλα αυτά πάντως συμβαίνουν την ώρα που η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Παρουσιαστής του Fox News που αναφέρθηκε στο θέμα σημείωσε ότι «σε αυτή τη χώρα, οι φαρμακευτικές εταιρείες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για λόμπι στο Κογκρέσο από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία και δεν το κάνουν τυχαία. Το κάνουν επειδή αποδίδει».

 


Σύμφωνα με στοιχεία της Pfizer, περισσότερα από 4,3 δισεκατομμύρια εμβόλια Pfizer-BioNTech COVID-19 στάλθηκαν σε 181 χώρες σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2022. Πριν από λίγο καιρό, ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αντιμετώπισε μια σειρά σκληρών ερωτήσεων από έναν δημοσιογράφο σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID στο περιθώριο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν για την αλήθεια, αλλά είναι προσανατολισμένα στο κέρδος», δήλωσε στους Global Times ένας Κινέζος εμπειρογνώμονας που απαιτεί ανωνυμία. «Όλοι γνωρίζουν ότι οι μεγάλες αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες και τα ελεγχόμενα από το κεφάλαιο κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνδέονται άρρηκτα με συμφέροντα. Η σιωπή πολλών μέσων ενημέρωσης μπροστά στο βίντεο αντανακλά για άλλη μια φορά την υποκρισία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης».

Ο διάλογος στο επίμαχο βίντεο

Jordon Trishton Walker: Ξέρετε πως ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται; Λοιπόν, ένα από τα πράγματα που εξερευνούμε είναι, για παράδειγμα, γιατί να μην το μεταλλάξουμε μόνοι μας για να επικεντρωθούμε, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε… να αναπτύξουμε νέα εμβόλια, σωστά; Άρα, πρέπει να το κάνουμε. Αν πρόκειται να το κάνουμε, ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Κανείς δεν θέλει να έχει μια φαρμακευτική εταιρεία που μεταλλάσσει ιούς. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό; Λοιπόν, αυτό είναι, για παράδειγμα, ένα από τα πράγματα που εξετάζουμε, όπως για το μέλλον, όπως ίσως πρόκειται να δημιουργήσουμε νέες εκδοχές του εμβολίου και τέτοια πράγματα.

Δημοσιογράφος: Εντάξει. Λοιπόν, η Pfizer σκέφτεται τελικά τη μετάλλαξη της Covid;

Jordon Trishton Walker: Λοιπόν, δεν λέμε κάτι τέτοιο στο κοινό. Όχι.

Δημοσιογράφος: Πότε θα εφαρμόσει η Pfizer μια μετάλλαξη όλων αυτών των ιών;

Jordon Trishton Walker: Δεν ξέρω. Εξαρτάται από το πώς λειτουργούν όλα τα πειράματα, γιατί αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε, σωστά;

Δημοσιογράφος: Μου ακούγεται σαν έρευνα κέρδους λειτουργίας (gain of function research).

Jordon Trishton Walker: Δεν ξέρω. Είναι λίγο διαφορετικό. Νομίζω ότι είναι διαφορετικό. Είναι κάπως έτσι, σίγουρα δεν είναι κέρδος λειτουργίας.

Δημοσιογράφος: Ακούγεται σαν να είναι. Θέλω να πω, ΟΚ.

Jordon Trishton Walker: Όχι, όχι, όχι. Η κατευθυνόμενη εξέλιξη (directed evolution) είναι πολύ διαφορετική.

Δημοσιογράφος: Άμεση εξέλιξη;

Jordon Trishton Walker: Κατευθυνόμενη εξέλιξη.

Δημοσιογράφος: Κατευθυνόμενη εξέλιξη, ΟΚ. Αυτό είναι, δηλαδή, που γίνεται;

Jordon Trishton Walker: Ίσως. Δεν το κάνω. Μπορεί. Δεν, λοιπόν, υποτίθεται ότι δεν πρέπει να γίνονται μεταλλάξεις στους ιούς. Δεν θέλουν (σ.σ. οι ρυθμιστικές αρχές) να κάνουμε πράγματα, όπως οι δομικές μεταλλάξεις, όταν προσπαθείς να δεις εάν μπορείς να τους κάνεις πιο ισχυρούς. Υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για αυτό. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει. Καλύτερα να μην υπάρχουν άλλα ξεσπάσματα (σ.σ. της πανδημίας), επειδή, Χριστέ μου (σ.σ. επιφώνημα)»!

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.