-->
04.10.2023

Σάλος στη Βουλγαρία: Μετέφεραν τα εμβόλια με φορτηγό για λουκάνικα – Τα αποθήκευσαν σε ψυγείο 40ετίας

Σάλος στη Βουλγαρία, καθώς στη Φιλιππούπολη τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έφτασαν με ένα παλιό φορτηγό για λουκάνικα και αποθηκεύτηκαν σε ψυγείο του ’60 που έχει κατασκευαστεί στη Σοβιετική Ένωση!

Οι εικόνες είναι κωμικοτραγικές και αν μη τι άλλο, προκαλούν ερωτήματα.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, ενώ το απίστευτο είναι πως στη Φιλιππούπολη για την παραλαβή των εμβολίων βρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, όσο και ο υπουργός Υγείας Κονσταντίν Ανγκέλοφ!

Ο Μπορίσοφ, δε, λίγο αργότερα και εισερχόμενος σε ένα από τα κέντρα, ανακάλυψε ότι τα εμβόλια πρόκειται να αποθηκευτούν σε ένα ψυγείο ZIL, κατασκευασμένο τη δεκαετία του ’60 στη Σοβιετική Ένωση!

Οι επιστήμονες που ήταν παρόντες εξήγησαν στον Βούλγαρο πρωθυπουργό ότι το ψυγείο λειτουργεί μία χαρά, και καθώς τα εμβόλια αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμών Κελσίου, εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά Μέσα, αυτός ήταν και ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αρχές για τη μεταφορά με το φορτηγό των λουκάνικων!Διαβάστε επίσης