-->
01.03.2024

 Σχοινάς μετά τη συνάντηση με Τσαβούσογλου: «Είναι ώρα για θετικά βήματα»

«Είναι ώρα για θετικά βήματα», τόνισε με προσωπική του ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι καλωσόρισε τον Υπουργό Εξωτερικών στην Κομισιόν σήμερα και έκανε λόγο για «εποικοδομητικές συζητήσεις για τις επικείμενες ευκαιρίες και τις προκλήσεις». Σημείωσε ότι η συνεργασία στο μεταναστευτικό, την ασφάλεια, τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και το πρόγραμμα Erasmus Plus, βρίσκονται στην καρδιά της ανανεωμένης ατζέντας ΕΕ- Τουρκία». «Είναι ώρα για θετικά βήματα», καταλήγει ο Αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση M.Σχοινά M.Τσαβούσογλου κράτησε 60 λεπτά και ήταν αίτημα της Τουρκίας και διεξήχθη σε καλό κλίμα μια εγκάρδια συζήτηση παρόλο που συναντήθηκαν πρώτη φορά.

Η Συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Ο Μ.Σχοινάς επέμεινε στην ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια, αλλά και τα προγράμματα προς όφελος των πολιτών όπως το Erasmus και το διάλογο των θρησκειών.

Έθεσε δε στον Υπουργό Εξωτερικών και το ζήτημα της επιστροφής των 1450 μεταναστών που έχει ζητήσει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μ.Τσαβούσογλου ήταν θετικός για να προχωρήσει κάτι τέτοιο ως τον Μάρτιο.

Κοινοτικές πηγές σημειώνουν συμπερασματικά ότι τώρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, είναι η ώρα θετικής συνεννόησης για το χτίσιμο της σχέσης Βρυξελλών- Αγκυρας, χωρίς διχαστικές δηλώσεις που αναιρούν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Τέλος σημειώνεται ότι ο Μ.Τσαβούσογλου κάλεσε τον Μ.Σχοινά ως κεντρικό ομιλητή στο φόρουμ της Αττάλειας τον Ιούνιο.Διαβάστε επίσης