Παρουσία συγγενών, φίλων και συνεργατών τελέστηκε το το πρωί της Κυριακής το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Αλέξη Κούγια στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Η τελετή για το 40μερο μνημόσυνο, όπως είχαν ανακοινώσει τα παιδιά του Αλέξη Κούγια και οι συνεργάτες του, ήταν ανοιχτή «ώστε όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του να προσευχηθούν μαζί μας για την ανάπαυση της ψυχής του».
Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τα παιδιά του γνωστού ποινικολόγου, Χρίστος Κούγιας και Μάιρα Κούγια. Λίγο αργότερα έφτασε στον Ιερό Ναό η πρώην σύζυγός του Αλέξη Κούγια και μητέρα των δύο παιδιών τους, Εύη Βατίδου.










Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών στις 28 Φεβρουαρίου 2025, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Στο πλευρό του είχε πάντα τα δύο του παιδιά, τον Χρίστο και τη Μάιρα.