Σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη, η οποία ήταν και γκαλερί διέμενε ο 47χρονος Ιταλός που συνελήφθη στη Βάρκιζα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.
Ο 47χρονος Ιταλός μέλος σπείρας, η οποία κατάφερε να έχει παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, βρισκόταν στη χώρα μας και έκανε dolce vita.
Εμενε σε μία αχανούς έκτασης βίλα στη Βάρη, η οποία διαθέτει δύο πισίνες, πολλές ανέσεις και πολυτέλεια. Μάλιστα ο 47χρονος δεν αποχωριζόταν την πολυτελή ζωή ούτε στην καθημερινότητά του, ούτε στις διακοπές του.
Κυκλοφορούσε με πλήθος υπερπολυτελών αυτοκινήτων, αγωνιστικά, κάμπριο, τζιπ, ακόμα και λιμουζίνες, ενώ σε αναρτήσεις του στα social media έχει και φωτογραφίες με σκάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά από δίκη.
Τον έψαχνε η INTERPOL
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε βάρος του αλλοδαπού είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την Interpol. Ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ως έδρα τη Λατινική Αμερική.
Η οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα. Ειδικότερα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές
Η βίλα στη Βάρη
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη
Από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.
Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.
Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.
Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.