-->
02.10.2022

Σφαιρόπουλος: Το παιδί σου το χτυπάς ή το υποστηρίζεις;

H Mακάμπι γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα της στην EuroLeague. Το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ούνικς (74-85) στο Τελ Αβίβ, έφερε αποδοκιμασίες και αντιδράσεις από τους οπαδούς στην κερκίδα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός: «Είναι προφανώς ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Στην πρώτη περίοδο θέλαμε καλύτερη άμυνα. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Ξέραμε ότι η Ούνικς μπαίνει στους αγώνες επιθετικά, τρέχει στον αιφνιδιασμό για εύκολους πόντους. Αφήσαμε πέντε-έξι επιθέσεις στις οποίες σκόραραν χωρίς να αστοχήσουν. Στη δεύτερη περίοδο πέτυχαν 17 πόντους και εμείς επιστρέψαμε. Στην τρίτη περίοδο είχαμε καλύτερο έλεγχο του αγώνα και όπως είδατε καταρρεύσαμε στην τέταρτη. Σκόραραν ξανά πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ εμείς αστοχούσαμε σε εύκολα σουτ που έπρεπε να βάλουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε, να καλύψουμε αυτή την ήττα. Θα παλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε, μέχρι το τέλος.

Είχαμε πλεονέκτημα, τους επιτεθήκαμε για να τους βάλουμε σε πρόβλημα με τα φάουλ. Πρέπει να παίζουμε ομαδική άμυνα. Η Ούνικς παίζει καλή ομαδική άμυνα. Καταλαβαίνετε μπάσκετ νομίζω, πως μπορείτε να μου κάνετε μια τέτοια ερώτηση; Ο Μπλέιζερ έπρεπε να μαρκάρει τον Χεζόνια, που ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος. Ο Μπλέιζερ έκανε καλή δουλειά, τον έβαλα να τον ξαναμαρκάρει, έκανε τέσσερα φάουλ ο Χεζόνια και τον έβγαλε, τον έβγαλα κι εγώ. Ο Κάνααν είναι κοντύτερος, οπότε έπρεπε να αλλάξω το μαρκάρισμα.

Αν οι οπαδοί δεν καταλαβαίνουν μπάσκετ, δεν έχω πρόβλημα. Είμαστε η Μακάμπι και στις καλές και στις κακές ημέρες. Πρέπει να μας υποστηρίζουν και στις άσχημες ημέρες. Συνέβησαν για δεύτερη φορά οι αποδοκιμασίες. Πρέπει να μας βοηθούν και στις κακές στιγμές μας. Αυτή η συμπεριφορά είναι ενάντια στην ομάδα. Αν θέλουν να συμπεριφέρονται έτσι, είναι δική τους απόφαση. Όταν κερδίζουμε την Μπαρτσελόνα, όλοι γιορτάζουν και πανηγυρίζουν για εμάς. Όταν δεν πηγαίνει κάτι καλά με το παιδί σου, το χτυπάς ή το υποστηρίζεις; Εγώ υποστήριξη περιμένω, αλλά θα κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Δεν θα έπρεπε να σας εξηγώ γιατί έκανα κάθε αλλαγή, ωστόσο προσπαθώ να σας διδάξω και ίσως έτσι κάποιος μάθει κάτι».Διαβάστε επίσης