-->
11.12.2023

Σφάζονται» στον ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: «Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα» – Αχτσιόγλου: «Μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στιλάκι επειδή είμαι γυναίκα»

Σε θέση μάχης οι δύο διεκδικητές, Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή (24/9). Απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί για «πόλεμο» και προσπάθεια δυσφήμισης προς την συνυποψήφιά του Έφη Αχτσιόγλου, έδωσε με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι την σέβεται και την τιμά.

Κασσελάκης: H Aχτσιόγλου με κατηγόρησε για «θολά» νερά και στοχοποίησε τους ψηφοφόρους

«Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναμετρηθούν με τον λόγο που μπήκαν στην πολιτική. Τι θέλουν να κάνουν και γιατί θέλουν να παραμείνουν σ’ αυτήν». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα.

Σημείωσε ότι ξεπερνά τα μαχαιρώματα, διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει ένα όριο ανάμεσα στην ανοχή και στην αφέλεια.

«Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» είπε, διαμηνύοντας ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι.

«Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι» είπε χαρακτηριστικά.

Σ’ ό,τι αφορά στη διεξαγωγή debate, που ζητά η κ. Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό.

«Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει» υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι αυτό που μετράει είναι να απαντάμε στις ερωτήσεις του κόσμου.

Ερωτηθείς με ποια στελέχη θα πορευθεί μετά τις εκλογές και αν επηρεάζεται από τον Παύλο Πολάκη, απάντησε ότι δεν έχει καμία συνδιαλλαγή με κανέναν.

«Ούτε με τον Παύλο Πολάκη, ούτε με τον Νίκο Παππά. Η υποψηφιότητά μου προέκυψε από τον κόσμο».

Σε όσους τον κατηγορούν ότι κρατά κρυφό το πολιτικό του πρόγραμμα, τους παρέπεμψε στη σελίδα του όπου είναι ανηρτημένο από τον Αύγουστο.

«Όταν ζητάς να διοικήσεις τη ζωή του κόσμου, πρέπει να του λες και τι θα κάνεις. Είναι αλαζονεία να μην το κάνεις».

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: «Μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στιλάκι επειδή είμαι γυναίκα»

Το κλίμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μόλις μέρες πριν τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, είναι εκρηκτικό, με την Εφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στη Lifo να καταλογίζει στον Στέφανο Κασσελάκη συμπεριφορά σεξιστικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, με αφορμή την αρνητική απάντηση του τελευταίου για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών την προσφώνησε με το μικρό της όνομα επειδή είναι γυναίκα. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν», είπε συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου.

Στα άκρα ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ
Στα άκρα ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ
Ενώ για τον Παύλο Πολάκη σημείωσε: «Ο Παύλος Πολάκης καθυβρίζει καιρό τώρα εμένα και άλλα κομματικά στελέχη. Ας απαντήσει, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης και μάλιστα με πράξεις, όχι με λόγια».

Επιπλέον διερωτήθηκε για το πολιτικό περιεχόμενο των θέσεων του κ. Κασσελάκη και του συνθήματός του ότι «θα τα αλλάξει όλα»: «Για παράδειγμα, προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου τι πιστεύει ο κ. Κασσελάκης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τι σκοπεύει να υποστηρίξει ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τι προτάσεις έχει έπειτα για τα εργασιακά, τι λέει για το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει τώρα στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη;» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

«Ποια “όλα” δεν μας λέει», συνέχισε η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος. «Θα αλλάξει, ας πούμε, τις θέσεις του κόμματος για τους εργολαβικούς εργαζόμενους ή για τον κατώτατο μισθό και τι άραγε πιστεύει γι’ αυτόν, ότι θα πρέπει να τον ορίζουν οι κοινωνικοί εταίροι ή το κράτος; Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά από άλλα ζητήματα, και ακριβώς αυτή την ξεκάθαρη, συγκροτημένη στάση θα ανέμενα από κάθε πολιτικό, ειδικά από κάποιον που διεκδικεί μια θέση με βαρύνοντα θεσμικό ρόλο», κατέληξε.

Ως προς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε στη Lifo ως εξής: «Ως μία από τις πιο δυνατές φωνές για την ανάγκη της ενότητας στο κόμμα και της συλλογικής προσπάθειας, είναι αυτονόητο ότι θα παραμείνω μέλος της από οποιαδήποτε θέση κριθεί ότι μπορώ να συνεισφέρω. Δεδομένου, λοιπόν, ότι τα δικά μου διαπιστευτήρια τα έχω καταθέσει έμπρακτα, το ερώτημα αυτό θα πρέπει να τεθεί κατ′ αρχάς στον συνυποψήφιό μου, στο στενό περιβάλλον του οποίου υπάρχουν φωνές πολύ επιθετικές».Διαβάστε επίσης