-->
04.03.2024

Σφοδρή επίθεση Ραγκούση στον Ανδρουλάκη για τους… γενίτσαρους και τον Χρυσόγονο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο βουλευτής Β Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης, εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη  για τους… γενίτσαρους που ανέφερε ο τελευταίος αλλά και για παλαιότερες δηλώσεις του Κ. Χρυσόγονου εναντίον της Χαριλάου Τρικούπη.
Δείτε την ανάρτησή του:
Για την αξιοπιστία και τη συνέπεια του Ν. Ανδρουλάκη
Σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τους πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Ν.Ανδρουλάκης δεν χάνει ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, έχει προβεί και σε μια σειρά προσωπικών επιθέσεων εναντίον όσων – προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ – συμμετέχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Αποκορύφωμα και συμπύκνωση αυτών των προσωπικών επιθέσεων είναι η ακόλουθη αναφορά του στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, η οποία έκτοτε επαναλαμβάνεται διαρκώς από τον ίδιο και τα στελέχη του:
«Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν την παράταξη από την εξουσιομανία τους, χτυπώντας την ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».
Ως γνωστόν όμως, ο διάβολος στις λεπτομέρειες κρύβεται.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διάβολος για την αξιοπιστία και τη συνέπεια του Ν. Ανδρουλάκη είναι ότι την στιγμή που εκφωνούσε την παραπάνω πομπώδη αναφορά περί γενίτσαρων, μπροστά του καθόταν ο Κ.Χρυσόγονος.
Ο Κ.Χρυσόγονος ο οποίος στο συγκεκριμένο συνέδριο ήταν προσκεκλημένος από τον ίδιο τον Ν. Ανδρουλάκη, ενώ χθες εκλέχτηκε και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά από πρόταση του Ν.Ανδρουλάκη.
Αντί άλλης απάντησης λοιπόν στα περί γενίτσαρων του Ν. Ανδρουλάκη κι επειδή κι η ανεκτικότητα έχει τα όριά της, παραθέτω τα παρακάτω αποσπάσματα συνεντεύξεων και άρθρων του Κ.Χρυσόγονου όχι για να κριθεί ο Κ.Χρυσόγονος αλλά για να κριθεί η συνέπεια λόγων και πράξεων του Ν. Ανδρουλάκη :
23/4/2014, τηλεόραση STAR.
«- Κ.Χρυσόγονος: Δεν είναι ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τον κόσμο.
– Ο.Κωνσταντινόπουλος: Κι εσείς ΠΑΣΟΚ ήσασταν.
– Κ.Χρυσόγονος: Κι εγώ ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια..
– Ο.Κωνσταντινόπουλος: Και τώρα είδατε φως και εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ και πήγατε στον ΣΥΡΙΖΑ.
-Κ.Χρυσόγονος: …Επαναλαμβάνω το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε ιδεολογικά και πολιτικά σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήταν, εγκατέλειψε τον φυσικό του χώρο και γι’ αυτό τιμωρήθηκε από τους ψηφοφόρους του. Είναι αυταπόδεικτο. Γι’ αυτό απ’ το 43% πήγε στο 13% και σήμερα στο 6%.
– Κ.Χρυσόγονος: Εμείς (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είμαστε εγκλωβισμένοι ούτε στη λίστα siemens ούτε στη λίστα Λαγκάρντ … Ξέρετε τί είπε η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου του Μονάχου που καταδίκασε τον κ. Χριστοφοράκο.. ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επί σειρά ετών έπαιρναν 2% του τζίρου της siemens στην Ελλάδα.
30/6/2014, Mega channel
-Κ.Χρυσόγονος: Εδώ υπάρχει μία κάθετη πολιτική αντίθεση. Είναι από τη μία μεριά η γραμμή της ευπειθούς συμμόρφωσης στις επιταγές των δανειστών , την οποία ακολουθεί η σημερινή συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), αυτή η γραμμή έχει οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Άρα λοιπόν είναι απαραίτητο να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή και για να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή πρέπει να ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση. Είναι απλά τα πράγματα.
29/6/2012 elliniko-fenomeno
-Κ. Χρυσόγονος: … Ακόμη μεγαλύτερο από το οικονομικό είναι, όμως, το πολιτικό βάρος, αφού το το κόμμα αυτό – δηλαδή το ΠΑΣΟΚ – βαρύνεται όχι μόνο με το μεγαλύτερο μέρος της υπερχρέωσης (κυβέρνησε, άλλωστε, τα 20 από τα 30 τελευταία χρόνια), αλλά κυρίως και με τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη χώρα μας μετά το 1920, δηλαδή το «λεφτά υπάρχουν» του 2009.»
Παρέθεσα τα παραπάνω αποσπάσματα χωρίς πρόθεση προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Κ. Χρυσόγονο, τον οποίο ειλικρινά σέβομαι.
Παρέθεσα τα παραπάνω αποσπάσματα για να αξιολογήσουν οι πολίτες την αξιοπιστία του Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος την ίδια στιγμή που στοχοποιούσε όλους εμάς, την ίδια ακριβώς στιγμή προσωπικά προσκαλούσε και υποδεχόταν στο κόμμα του τον Κ. Χρυσόγονο. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν έχει υπάρξει άλλη μεγαλύτερη ταχύτητα αυτοδιάψευσης και αυτοακύρωσης της αξιοπιστίας ενός πολιτικού αρχηγού.
Τέλος, τα παρέθεσα κυρίως για να καλέσω τον Ν. Ανδρουλάκη να αναρωτηθεί μήπως πρέπει να σταματήσει τις μάταιες προσωπικές επιθέσεις και να ανταποκριθεί στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών που επιζητούν άμεσα πολιτική αλλαγή κι όχι αναβίωση του αντιΣύριζα μετώπου.
Υ.Γ.1. Είναι θετικό γεγονός ότι με ανακοίνωσή του άλλαξε θέση και παραδέχτηκε πως οι γραμματείς του κόμματος δεν είχαν ευθύνη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Υ.Γ.2. Αναφορικά με την προσωπική του επίθεση για παλαιότερες δηλώσεις μου εναντίον του Α.Τσίπρα, του αντιστοιχεί απολύτως και του πρέπει – αφού ταυτίζεται μαζί του – η απάντηση που έδωσα στον Κ.Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή, την οποία και επισυνάπτω.»

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του Κ. Χρυσόγονου αλλά και του ΠΑΣΟΚΔιαβάστε επίσης