-->
12.05.2021

Σήφης Βαλυράκης: Είδα τους δράστες της δολοφονίας – Τι αποκαλύπτει μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας «σπάει τη σιωπή» του για την υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, με νέα στοιχεία να προκύπτουν μετά την κατάθεσή του για όλα όσα είδε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anikolouli.gr, ο ίδιος βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων και είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. «Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε.

 

Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: Σήκω και φύγε κω**γερε, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες».

Σήφης Βαλυράκης
Ο Σήφης Βαλυράκης

Σήφης Βαλυράκης: «Πρόκειται για δολοφονία»

«Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε σοκαρισμένος ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας τόνισε επίσης, πως βρισκόταν περίπου εκατό πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και όπως είπε, αναγνώρισε τους δράστες. «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», προέταξε. «Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», συμπλήρωσε και αποκάλυψε πως τον φούρναρη που είναι επίσης, μάρτυρας της επίθεσης, απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά.

Παράλληλα, ο μάρτυρας ανέφερε στο «Φως στο Τούνελ» πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.

Σήφης Βαλυράκης: «Συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα»

Σημειώνεται ότι το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε σε αφύλαχτο οικόπεδο, παρατημένο, σε σημείο που θα μπορούσε ο καθένας να έχει πρόσβαση, ενώ θα έπρεπε να φυλάσσεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Μέσα σε αυτό παραμένουν τα προσωπικά του αντικείμενα, η στολή και τα ψαροντούφεκά του. Για αυτό, οι δικηγόροι της οικογένειας έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος του Λιμενικού.

«Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία», σχολίασε ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη, από το στούντιο της εκπομπής.Διαβάστε επίσης