-->
21.02.2024

Σήμερα η 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα

Διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια (1st Athens Ministerial Energy Dialogue).

Κεντρική επιδίωξη της συνάντησης είναι η από κοινού αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών που μετέχουν σε αυτή. Οι υπουργοί θα συζητήσουν νέες προοπτικές για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού αλλά και τρόπους διεύρυνσης των κοινών πολιτικών τους στον ενεργειακό τομέα.

Στο υπουργικό στρογγυλό τραπέζι θα συμμετέχουν, εκτός από τον κ. Σκρέκα, ο υπουργός Πράσινης Μετάβασης της Ιταλίας, Τζιλμπέρτο Πιτσέτο Φρατίν (μέσω τηλεδιάσκεψης), η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ροσέν Ιριστόφ, ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Βίργκιλ Ντάνιελ Ποπέσκου και η υπουργός Οικονομικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Αρτάνε Ριζβανόλι.

Στην 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μανούσο Μανουσάκη, τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνο Ξιφαρά, τον διευθυντή του Γραφείου Ελλάδας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), Ιωάννη Μαρή και την επενδυτική λειτουργό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Δέσποινα Τωμαδάκη.Διαβάστε επίσης