-->
26.09.2022

Κλείστηκαν 50.000 ραντεβού α’ δόσης μετά τα μέτρα – Σκέρτσος: «Εκαναν μια επιλογή ζωής»

Αποδίδουν όπως όλα δείχνουν τα μέτρα καθώς 50.000 ραντεβού εμβολιασμού πρώτης δόσης κλείστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ακης Σκέρτσος,

«50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε νωρίτερα ότι αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με αυτό το ρυθμό σε δέκα ημέρες θα έχουν εμβολιαστοί οι μισοί ανεμβολίαστοι άνω των 60.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών ανακοινώθηκε την Τρίτη το πρωί από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο. Συνοδεύεται με πρόστιμο για όσους, άνω των 60, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου δεν έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση του εμβολίου. Το μέτρο της υποχρεωτικότητας και του προστίμου ελήφθη, όπως τονίζει η κυβέρνηση όχι με τιμωτηρική διάθεση αλλά με προστατευτική, ως μια έσχατη προσπάθεια να πειστούν οι άνω των 60 να κάνουν το εμβόλιο για να προστατέψουν την υγεία τους, αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα ελήφθησαν και άλλα μέτρα, όπως το μπλοκάρισμα των ανεμβολίαστων από τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, ενώ θα διατεθούν σε όλους δωρεάν self test ένα πριν τις γιορτές και ένα αμέσως μετά, έτσι ώστε με το πρώτο να ελεχθεί η διάδοση κατά τη διάρκεια των γιορτών και με το τεστ μετά τις γιορτές να ανιχνευτούν τυχόν κρούσματα από τις συνάξεις τις ημέρες των γιορτών.

Διαβάστε επίσης