-->
15.04.2024

Σκέρτσος: Η εμπέδωση της «νομιμότητας παντού» είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης 

Τη μάχη κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού αλλά και το κλίμα ανασφάλειας, απότοκο εν πολλοίς και από τις σοβαρές εξωγενείς κρίσεις των τελευταίων ετών, αναγνώρισε ως τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στον Real FM τόνισε ότι σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας είναι φυσικό να ζητούμε όλοι σταθερές και επεσήμανε ότι η μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται αποφασιστική και αποτελεσματική, «είναι πόλος σταθερότητας, η Ελλάδα αποδεικνύεται νησίδα σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στον απόηχο και των πρόσφατων κρουσμάτων ανομίας, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η εμπέδωση «νομιμότητας παντού», ενώ ειδικότερα για το χθεσινό τραγικό περιστατικό όπου έχασε τη ζωή του ένας 29χρονος αστυνομικός και τραυματίστηκε άλλος ένας, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι όλοι στην κυβέρνηση στέκονται δίπλα στις οικογένειες των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι, όπως σημείωσε, με αυταπάρνηση και όχι με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους. Προσέθεσε δε πως η μάχη για την κατάκτηση της ασφάλειας είναι ένα διαρκές ζητούμενο και γνωστοποίησε πως στο ετήσιο σχέδιο δράσης για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μαζί με τα υπόλοιπα 19 παρουσιάζονται αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, εμπεριέχονται δράσεις και για την υλικοτεχνική ενίσχυση των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με την ακρίβεια, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να την αντιμετωπίσει επί τη βάσει τριών αξόνων, ήτοι των μόνιμων αυξήσεων στο διαθέσιμο εισόδημα, των έκτακτων ενισχύσεων όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες και των σαρωτικών ελέγχων και συνεπακόλουθα των προστίμων, που επιβάλλονται ακόμη και σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ταμπού να επιβάλει πρόστιμα σε όποιον δεν τηρεί τη νομιμότητα» ήταν το μήνυμα του Άκη Σκέρτσου, που δεν παρέλειψε να απαριθμήσει τις αυξήσεις που θα δουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από 1/1/2024.

Τέλος, και σε ό,τι αφορά στην τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που ψηφίζεται το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας τη χαρακτήρισε συνεπή και σε απόλυτη συνάρτηση με την αυστηρή, πλην όμως δίκαιη πολιτική που ακολουθεί η χώρα στο Μεταναστευτικό. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και επέμεινε ότι η επίμαχη τροπολογία επιχειρεί να ενισχύσει την ευταξία και την ασφάλεια. Ερωτηθείς για την αντίθεση που εξέφρασε σε αυτήν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι η τροπολογία έρχεται να προστεθεί στις διατάξεις που ψηφίστηκαν επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και κάλεσε άπαντες να αντιμετωπίσουν με πραγματισμό τις ανάγκες συγκεκριμένων τομέων της αγοράς εργασίας, μολονότι ανεγνώρισε ότι ρυθμίσεις σαν την επίμαχη τροπολογία δεν θα λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα παρά μόνον οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.Διαβάστε επίσης