Search
Close this search box.
Search

Σωκράτης Φάμελλος: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Πριν 4 μήνες

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «μπορεί να έλαβε την εμπιστοσύνη των βουλευτών της αλλά έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Κάνοντας απολογισμό της περασμένης εβδομάδας σημειώνει: «Η πρόταση δυσπιστίας έφερε τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή να απολογηθεί, κυρίως για το έγκλημα των Τεμπών και τη συγκάλυψή του. Οι ανησυχητικές παραβιάσεις στο κράτος δικαίου, όπως οι υποκλοπές, οι κυβερνητικές επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων για εκλογικούς σκοπούς της ΝΔ, έπρεπε να ακουστούν στη Βουλή, κάτι που ο κ. Μητσοτάκης συστηματικά αποφεύγει».

Ο κ. Φάμελλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο κορυφαίων υπουργών του Μαξίμου σημειώνοντας: «Είναι πλέον εμφανής ή κοινωνική και πολιτική αλλαγή και το σοβαρό πρόβλημα κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Ενώ μας κατηγορούσε για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, αποδείχτηκε ότι η ίδια πρέπει να απολογείται. Όπως είπα και στη Βουλή φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Αναφερόμενος στις παραιτήσεις των δύο υπουργών υπογραμμίζει: «Παρότι οι παραιτήσεις αφορούν στενότατους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης δεν μας απάντησε αν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο Μαξίμου ή όχι. Γιατί σε κάθε περίπτωση είναι όπως καταλαβαίνετε επικίνδυνο».

Ως προς το άλλο «σκάνδαλο» όπως το χαρακτηρίζει της διαρροής και παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων ανέφερε: «Η παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι διέρρευσαν παράνομα προσωπικά δεδομένα εκλογέων από το Υπουργείο Εσωτερικών, ήδη από τον Ιούνιο του 2023, και χρησιμοποιήθηκαν από τουλάχιστον τρία στελέχη της ΝΔ, είναι προφανές ότι μας ανησυχεί. Η δεύτερη επιστολή Ασημακοπούλου επιβεβαιώνει ότι η παράνομη διαχείριση γινόταν από τη ΝΔ για περισσότερο από επτά μήνες. Ποιος μας βεβαιώνει ότι είναι μόνο τρία τα άτομα που είχαν πρόσβαση τόσους μήνες; Εξάλλου η παραίτηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ όσο και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, μόλις ξεκίνησε η θεσμική έρευνα των αρμόδιων αρχών, συνιστά επιβεβαίωση του σκανδάλου”.

Αναφερόμενος στο πήχη των ευρωεκλογών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε: «Οι ευρωεκλογές καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης. Και από τη μεριά μας θέλουμε αυτό το μέλλον να είναι δημοκρατικό, ειρηνικό, οικολογικό, με κοινωνικό κράτος και λιγότερες ανισότητες. Και να κλείσουμε την πόρτα στην Ακροδεξιά, σε όλες της τις μορφές. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να φτάσει παντού και να πετύχουμε ενίσχυση της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και άρα την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκλογικά. Έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα, μέχρι να αρχίσουμε τις προγνώσεις, αλλά πρέπει να πάμε καλά, γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία και όχι το κομματικό μας συμφέρον».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.