-->
24.07.2021

Στα κάγκελα ο Λοβέρδος από την παρέμβαση Τσίπρα στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ

Κραδασμούς στη Χαριλάου Τρικούπη προκαλεί η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  με συνέντευξή του δήλωσε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε κόμμα-δορυφόρο της Νέας Δημοκρατίας.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη κατανοούν πως η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί έμμεση πριμοδότηση στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει εμμέσως πλην σαφώς το επιχείρημα πως ο Μητσοτάκης επιδιώκει να μετατρέψει το ΚΙΝΑΛ σε κόμμα-δορυφόρο της Νέας Δημοκρατίας.

Απλώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνει το επιχείρημα της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας να εννοηθεί -με μια σαφή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος-πως ο Μητσοτάκης επιδιώκει να καταστήσει το ΚΙΝΑΛ κόμμα-δορυφόρο της Νέας Δημοκρατίας, με την ανάληψη της ηγεσίας του από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως, αντέδρασε με σκληρό τρόπο στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, την ίδια στιγμή που η επίσημη Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε τη σιωπή.

«Ωμή παρέμβαση»

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Ο Α.Τσίπρας επεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωκομματικά της παράταξής μας. Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα. Ουδέποτε πολιτικός αρχηγός διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη και την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.Gr μετατρέπει με σφραγίδα και υπογραφή ψιθύρους σε κραυγές σχετικά με το πολιτικό μου αφήγημα.

Ο πανικός του δεν κρύβεται. Ο Α.Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει δύναμη εξουσίας ο ίδιος θα γυρίσει στα αζήτητα της πολιτικής και στις προθήκες της ιστορίας.

Όσο για τις «ελεύθερες» όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε «μεταφράσεις» του είναι τουλάχιστον για γέλια. Διεκδικώ την ηγεσία της παράταξης για να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά. Τελεία, παύλα».

Απάντηση και από …Πρετεντέρη!

Στον Αλέξη Τσίπρα, πάντως, απάντησε από τη στήλη του ο …Γιάννης Πρετεντέρης, εκτιμώντας πως η παρέμβαση Τσίπρα λειτουργεί υπέρ …Λοβέρδου!

«Φυσικά ο Λοβέρδος ούτε έχει πειι, ούτε έχει εκπέμψει ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά ούτως ή άλλως τι νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα τι εκπέμπει το ΚΙΝΑΛ; Μαγαζί τους είναι;», αναρωτιέται ο γνωστός αρθρογράφος-και επισημαίνει με νόημα: «Δεν ξέρω λοιπόν αν θα στηθούν στην ουρά να ψηφίσουν και για αρχηγό. Αλλά λίγο ακόμη να νοιαστούν και θα βγάλουν τον Λοβέρδο από τον πρώτο γύρο.

Λογικό. Όταν πας σε ένα εκλογικό σώμα που είναι 70-75% «αντιΣΥΡΙΖΑ στα κάγκελα» και του λες τι δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ φοβούμαι ότι τους λες τι να ψηφίσουν»!
Διαβάστε επίσης