-->
22.09.2023

Στα «top 5» το αεροδρόμιο Καστελόριζου, επισημαίνει ζευγάρι Βρετανών που έχει επισκεφθεί σχεδόν 1.000 παγκοσμίως

Aφιέρωσαν τη ζωή τους ταξιδεύοντας στους αιθέρες με στόχο να επισκεφθούν όσο πιο πολλά αεροδρόμια μπορούν. Ο 62χρονος Άλαν Φορμπς και η 44χρονη Άγκνες έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 950 αεροδρόμια ανά τον κόσμο ξεχωρίζοντας πέντε: ανάμεσά τους, το μικρό αεροδρόμιο στο Καστελόριζο.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το ζευγάρι των Βρετανών είναι συνεχώς με μία βαλίτσα στο χέρι επιλέγοντας να γνωρίσουν από κοντά τα πιο μικρά και απομακρυσμένα αεροδρόμια. Για να μην χάνουν χρόνο περιμένοντας τις βαλίτσες τους και, κυρίως, για να μπορούν να επικεντρωθούν στην επόμενη πτήση τους, ακολουθούν ευλαβικά την ακόλουθη τακτική: παίρνουν μόνο μία χειραποσκευή έκαστος.

Η Άγκνες έχει επισκεφθεί συνολικά 442 αεροδρόμια, ενώ ο Άλαν που ξεκίνησε πολύ νωρίτερα έχει μεταβεί σε 955, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα. «Οι περισσότερες στάσεις που κάναμε σε μία πτήση ήταν στη Βόρεια Νορβηγία. Κάναμε έξι στάσεις και αλλάξαμε αεροπλάνο μόνο μία φορά.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ, το ζευγάρι δεν πτοήθηκε φοβούμενο ενδεχόμενα μελλοντικά «χτυπήματα», αλλά, αντιθέτως, απέκτησε μια αεροπορική κάρτα και επισκέφθηκε 36 αμερικανικά αεροδρόμια σε διάστημα εννέα ημερών. «Είχαμε μερικές αστείες στιγμές, όταν φτάσαμε απρογραμμάτιστα στην Τιχουάνα, έχοντας περάσει τα σύνορα από το Σαν Ντιέγκο. Μισή ώρα αργότερα, ήμασταν σε ένα αεροπλάνο για το Κουλιακάν, το οποίο αργότερα μάθαμε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό.

Για τους δύο Βρετανούς, από τα 955 αεροδρόμια που έχουν ήδη επισκεφθεί, πέντε είναι αυτά που ξεχώρισαν για την ομορφιά τους  και εξηγούν  τους λόγους που εντυπωσιάστηκαν τόσο.

1. Μέστια, ορεινή πόλη στην βορειοδυτική Γεωργία. Έχει μια «απίστευτή γραφικότητα πάνω σε βουνό.

2. Πάπα Γουέστρι, νησί του Ηνωμένου Βασιλείου και συγκεκριμένα του νησιωτικού συμπλέγματος των Ορκάδων. Είναι γεμάτο «όμορφα τοπία» και επιπλεόν φημίζεται για τη συντομότερη εμπορική πτήση στον κόσμο από το Γουέστρι, αυτό γιατί διαρκεί λιγότερο από 2 λεπτά!

3. Ποτόσι, πόλη της Βολιβίας. Ήταν το ψηλότερο εμπορικό αεροδρόμιο στον κόσμο προτού κλέψει τον τίτλο της η Κίνα.

4. Σβολβάερ, στα νησιά Λοφότεν της Νορβηγίας. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε μία «εκπληκτική τοποθεσία».

5. Καστελόριζο, το αεροδρόμιο έχει έναν «τρελό μικρό διάδρομο πάνω στους λόφους» σε ένα από τα πιο «όμορφα και απομακρυσμένα» ελληνικά νησιά.Διαβάστε επίσης