-->
20.01.2022

Στέλιος Πέτσας από Σέρρες: Προσπάθειες για αύξηση των εμβολιασμών

Στις Σέρρες βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας. Τα θέματα που συζήτησαν – μεταξύ άλλων – ήταν: η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και η επιτάχυνση των εμβολιασμών, άλλα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ένταξη και την υλοποίηση έργων υποδομής.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε δυο βασικές πρωτοβουλίες: η πρώτη, είναι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης, με κάποιες εκδηλώσεις του επιστημονικού κόσμου, του εμπορικού κόσμου και της Εκκλησίας. Η δεύτερη είναι να επαναλάβουμε την αποστολή κινητών μονάδων για εμβολιασμό ώστε να δείξουμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που έχουν δεύτερες σκέψεις ή επιφυλάξεις, προκειμένου να τους πείσουμε να κάνουν το εμβόλιο που θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν γρήγορα στην κανονικότητα και φυσικά να θωρακίσει την υγεία τους» πρόσθεσε.

«Είχα την τύχη να συνομιλήσω με τους δημάρχους», συνέχισε ο κ. Πέτσας, «και να έχουμε τις προτεραιότητες τους ώστε μέχρι το Δεκέμβριο να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας αλλά και έργα που αφορούν την ύδρευση, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την εκπόνηση μελετών, που θα βοηθήσουν τους δήμους να προχωρήσουν τα σχέδιά τους το επόμενο χρονικό διάστημα».

«Νομίζω», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο κι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τους δήμους όσον αφορά τη διοικητική τους ικανότητα να απορροφήσουν τα χρήματα με διάφορες στοχευμένες παρεμβάσεις στο προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση όσον αφορά τις τεχνικές τους υπηρεσίες. Νομίζω ότι με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, με τη διάθεση μας να ενισχύσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον από εδώ και πέρα».

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας για την υστέρηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε ανθρώπινες κοινωνίες και όχι σε εργαστήριο, όπου θα λέμε κάτι και θα γίνεται.

«Ο καθένας», τόνισε, «έχει τον δικό του τρόπο σκέψης, έλκεται από διάφορες θεωρίες που μπορεί να ακούει. Είμαστε σε μία εποχή, που η αναζήτηση των πληροφοριών είναι εύκολη αλλά και πληροφοριών που μπορούν να μας αποπροσανατολίζουν. Γι’ αυτό θα εξαντλούμε κάθε περιθώριο να επιβιώσει στον δημόσιο διάλογο ο ορθός λόγος και όχι ο ανορθολογισμός. Κι αυτοί που έχουν ακούσει τις σειρήνες του ανορθολογισμού να καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να σπεύσουν να ακούσουν την επιστήμη. Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι ο ρόλος της Εκκλησίας το τελευταίο διάστημα είναι πολύ εποικοδομητικός και σε γενικό επίπεδο και στο επίπεδο του νομού και στις προσπάθειες του Σεβασμιότατου και όλων όσοι εμπλέκονται στο κομμάτι αυτό».Διαβάστε επίσης