Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο και μετά από επαφές που είχε το Μαξίμου με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν έδωσε εντολή για αποστολή ενός ακόμη Beriev στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να σταλούν και άλλα εναέρια μέσα, εκτός του μεγάλου αεροσκάφους.
“Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση” αναφέρει χαρακτηριστικά σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.
✈️ Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό.
Η ανταπόκριση θα είναι άμεση. pic.twitter.com/sMCMH46BAr— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) August 9, 2021