-->
26.09.2022

Στεναγμός ανακούφισης στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν ήθελε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας, αλλά γιατί τις… ζητούσε

Στεναγμό ανακούφισης έβγαλαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρωθυπουργός αρχικά στη Βουλή και εν συνεχεία (με πιο κατηγορηματικό τρόπο) στον «Σκάι» «έκλεισε» το θέμα των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.
Και αυτό, καθώς η ηγεσία της Κουμουνδούρου μπορεί να ζητούσε μετ΄επιτάσεως εκλογές όλο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο στην πραγματικότητα… δεν τις ήθελε.
Τις ζητούσε, όμως, για δυο κυρίως λόγους: Πρώτον, για να σταματήσει η εσωστρέφεια και να υπάρξει συσπείρωση στο κόμμα, στο οποίο έως πρόσφατα κυριαρχούσε η πάλη των… τάσεων. Και δεύτερον, προκειμένου ο Μητσοτάκης να… μην τις κάνει!
Είναι φανερό πως τον Σεπτέμβριο, όπως έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις, το μόνο που θα μπορούσε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει αυτοδυναμία ούτε στις δεύτερες κάλπες – ή να έχει μια οριακή αυτοδυναμία, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η μακροημέρευση της κυβέρνησης που θα σχηματιζόταν.
Ο Αλέξης Τσίπρας τώρα κερδίζει χρόνο και το επόμενο διάστημα θα αναπροσαρμόσει την τακτική του, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου, όποιο κόμμα ζεσταθεί πολύ στο… ζέσταμα να καεί!
Το θέμα είναι, πάντως, πως στην Κουμουνδούρου δεν πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής στη δέσμευσή του για κάλπες εντός του 2023 και εξακολουθούν να είναι σε προεκλογική ετοιμότητα.
Εντός του Ιουλίου, μάλιστα, θα δοθεί στη δημοσιότητα και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ…
Διαβάστε επίσης