Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δυο νεαρών, που φέρονται να είναι αδέρφια, για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια έχουν προχωρήσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην ημέρα θα δοθεί η εισαγγελική εντολή για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους. Η αστυνομία έχει τα πρόσωπα τους «καθαρά» από την πρώτη στιγμή αφού τους κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του Μετρό, όπως επιβεβαίωσε και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας σήμερα στον Σκάι.
«Για την δημοσιοποίηση των στοιχείων αποφασίζει ο εισαγγελέας δεν είναι θέμα αστυνομίας», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.
Όπως είπε, η αστυνομία έχει όλα τα βίντεο από τις κάμερες που υπάρχουν και δεν απέκλεισε ενδεχόμενο να είναι χούλιγκαν και όπως είπε ο ίδιος, η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.
«Αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να επικηρυχθούν δυο φορές σε σχέση με την επίθεση που είχε δεχθεί ο κ. Συρίγος μέσα στο πανεπιστήμιο στο παρελθόν», σημείωσε, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του νυν υφυπουργού Παιδείας στο Πάντειο πριν από μερικά χρόνια.
Συγκλονίζει η μαρτυρία του σταθμάρχη
Συγκλονίζει ο σταθμάρχης του μετρό που δέχθηκε άγρια επίθεση από δύο νεαρούς. Ο 53χρονος άνδρας εξιστορεί τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.
Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ο 53χρονος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τις εφιαλτικές στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φοβόταν ότι τα τραύματα του θα ήταν μοιραία και θα έμενε ανάπηρος.
«Θυμάμαι ότι φώναζα ‘φτάνει’ και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια Απ’ ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδια -που ήταν εκεί το παιδί- κατέβηκε, αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο άτυχος σταθμάρχης.