-->
30.06.2022

Στη Μυτιλήνη σήμερα ο Πάπας και λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται ήδη μια ημέρα στη χώρα μας και ετοιμάζεται να διανύσει τη δεύτερη. Σήμερα Κυριακή θα βρεθεί στη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 10 και θα επισκεφτεί τους Πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιήσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Χθες έγινε δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον καλωσόρισε λέγοντας «με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. Είδε επίσης εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Ελλάδα, χωρίς την Αθήνα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτά που είναι σήμερα, θα ήταν λιγότερο σοφή. Σήμερα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μία υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών 20 χρόνια αφότου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ πραγματοποίησε την πρώτη τέτοια επίσκεψη του εδώ μετά το Μεγάλο Σχίσμα. Εκεί συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο Μακαριώτατος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του ταξιδιού του, ελπίζοντας «ότι η ατμόσφαιρα της Ελλάδας να του δώσει δύναμη». Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή. Σε μια φορτισμένη τοποθέτηση απολογήθηκε για τις αμαρτίες που διέπραξαν οι Καθολικοί κατά των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ανανεώσω την αίτηση συγγνώμης από τον Θεό και από τους αδελφούς για τα σφάλματα που διέπραξαν οι καθολικοί», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αρκετά μακριά ένας ηλικιωμένος ιερέας απομακρύνθηκε, καθώς φώναζε «είναι αιρετικός. Πρέπει να μετανοήσει».

 


Διαβάστε επίσης