-->
26.09.2022

Στη Ρωσία ξεμένουν και από πινακίδες κυκλοφορίας λόγω κυρώσεων

Τα προβλήματα από την απόφαση για εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζονται για τη Ρωσία, επηρεάζοντας ακόμα και τη νόμιμη κυκλοφορία των οχημάτων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε διαγωνισμό για την αγορά μιας μεγάλης παρτίδας κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, με το ποσό για αυτές να φτάνει τα 31 εκ. ευρώ. Συνολικά, η αστυνομία σχεδιάζει να αγοράσει 6,8 εκ. αριθμούς για όλους τους τύπους οχημάτων.

Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο της Ρωσίας διευκρινίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αγοράζει τακτικά πινακίδες κυκλοφορίες, καθώς στην αρχή του έτους πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ύψους 28 εκ. ευρώ και το 2021 16 εκ. ευρώ. Οι πινακίδες κυκλοφορίες κατασκευάζονται από συγκεκριμένες εταιρείες σε διάφορους συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών και μετά διανέμονται στα γραφεία κυκλοφορίας της τροχαίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμα προβλήματα με την παραγωγή πινακίδων κυκλοφορίας, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κατασκευαστών Πινακίδων Κυκλοφορίας, υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα παραγωγής στο άμεσο μέλλον.

Το βασικό υλικό των πινακίδων κατασκευάζεται στη Ρωσία, αλλά η ανακλαστική μεμβράνη αγοράζεται από την αμερικανική εταιρεία 3M. Με τις κυρώσεις όμως λόγω πολέμου στην Ουκρανία, η 3M διέκοψε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι κατασκευαστές πινακίδων να στραφούν σε εταιρείες από την Κορέα και την Κίνα.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός για την παραγωγή των πινακίδων είναι ρωσικής κατασκευής, οι αισθητήρες, τα ηλεκτρονικά, και τα μοτέρ την μηχανημάτων είναι κυρίως εισαγόμενα. Η αντικατάστασή τους μεσοπρόθεσμα μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης