Search
Close this search box.
Search

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν: Θα συζητήσει το «επόμενο βήμα» στη Γάζα και θα συναντήσει οικογένειες ομήρων

Πριν 2 έτη
Πόλεμος στο Ισραήλ: Μέλη της Χαμάς παραδίδονται στον ισραηλινό στρατό - Σημάδια κατάρρευσης βλέπουν οι IDF

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει «το επόμενο βήμα» στην πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα καθώς συναντά σήμερα (9/1) υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ύστερα από σειρά επαφών στα αραβικά γειτονικά κράτη του Ισραήλ.

Μιλώντας ενώ βρισκόταν δίπλα στον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, ενόψει της συνάντησής τους σήμερα το πρωί, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι στις επαφές του με την ισραηλινή κυβέρνηση θα μοιραστεί αυτά που άκουσε από τις χώρες της περιοχής. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται συνάντηση με το συμβούλιο πολέμου, που σχηματίστηκε μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από μαχητές της παλαιστινιακής Χαμάς, που σύμφωνα με το Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους.

Εκτός από το να προσπαθεί να κατευνάσει την ένταση στην περιοχή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συζητά σχέδια για τη μελλοντική διακυβέρνηση της Γάζας, που θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει τις κατά πλειονότητα μουσουλμανικές γειτονικές χώρες του Ισραήλ.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε χθες, πριν κατευθυνθεί στο Ισραήλ, ότι τα περιφερειακά κράτη θέλουν ολοκλήρωση με το Ισραήλ, αλλά μόνο εάν τα σχέδια για εξομάλυνση των σχέσεων περιλαμβάνουν έναν «πρακτικό δρόμο» προς ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.

«Γνωρίζω τις προσπάθειες που έχετε καταβάλει εδώ και χρόνια για να οικοδομήσετε πολύ μεγαλύτερη ολοκλήρωση και σύνδεση στη Μέση Ανατολή. Και πιστεύω ότι υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες στο πεδίο αυτό. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με οικογένειες απαχθέντων της Χαμάς και θα συζητήσει τις «αδιάκοπες προσπάθειες» για την επιστροφή τους, δήλωσε ο ίδιος

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.