-->
09.12.2023

Στο Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2027

Το Κατάρ, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022, θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2027 όπως ανακοίνωσε η FIBA.

Ετσι, μετά τη φετινή διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/8-10/9), το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ θα παραμείνει σε ασιατικά εδάφη.

Η κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο (29/4), ενώ το 2019 φιλοξενήθηκε στην Κίνα.

 


Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά: “Θα ήθελα να συγχαρώ την μπασκετική Ομοσπονδία του Κατάρ για την πετυχημένη της προσφορά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η διοργάνωση θα έχει την υψηλότερη ποιότητα εντός και εκτός παρκέ.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν αυτή την διοργάνωση έχουν ικανότητες, εμπειρία και καλό ιστορικό, έχοντας φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και στο παρελθόν σε πολλά ολυμπιακά αθλήματα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι θα έχουμε όλες, και τις 32 ομάδες στην ίδια πόλη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παρουσιάσει μία μοναδική ευκαιρία για τους φιλάθλους να προσαρμόσουν την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρακολουθώντας πολλά περισσότερα ματς δια ζώσης, συγκριτικά με κάθε άλλη παρόμοια διοργάνωση τα τελευταία 20 χρόνια.

Πιστεύω ότι το 2027 η Ντόχα, θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για το κορυφαίο γεγονός της FIBA».



Διαβάστε επίσης